Nadal: "Δεν υπάρχει μυστικό μόνο αγάπη για το άθλημα"

 
Nadal: "Δεν υπάρχει μυστικό μόνο αγάπη για το άθλημα"
Nadal: "Δεν υπάρχει μυστικό μόνο αγάπη για το άθλημα"
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 18:52

Το μυστικό του Rafael Nadal για μια μακροχρόνια καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο, δεν είναι άλλο από την αγνή αγάπη και το πάθος που έχει για το άθλημα του τένις, όπως εξομολογήθηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

"Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Υπάρχει μόνο το πάθος, η αγάπη για το παιχνίδι και το να καταφέρνω να μένω θετικός στις δύσκολες στιγμές", απάντησε ο Nadal, όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροχρόνιας καριέρας του.

"Είναι αλήθεια πως έχω βρεθεί σε πολλές δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Αλλά πάντα ήμουν σε θέση να μένω θετικός, να έχω τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου. Αυτό ήταν και το κλειδί, να βρίσκω πάντα έναν τρόπο να συνεχίζω", πρόσθεσε ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων.

Έχοντας κλείσει τα 33 το περασμένο καλοκαίρι, ο Nadal κατάφερε να επιστρέψει στον θρόνο του US Open, να φτάσει ταυτόχρονα τους 19 Grand Slam τίτλους, ενώ στο τέλος της χρονιάς προσπέρασε και τον Novak Djokovic στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας για 5η φορά στην καριέρα του το Year-end No.1.

"Με το στυλ του παιχνιδιού μου, πολλοί άνθρωποι έλεγαν πως η καριέρα μου θα ήταν πιο σύντομη. Είμαι όμως εδώ ακόμα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ακόμα και για μένα αποτελεί έκπληξη που καταφέρνω να βρίσκομαι εδώ στην ηλικία μου."

Παρόλο που είχε ένα καλό ATP Cup, o Nadal είχε πάρει την απόφαση να μην αγωνιστεί στο αποφασιστικό παιχνίδι του τελικού, στο διπλό της Ισπανίας με τη Σερβία, εξαιτίας του δύσκολου προγράμματος και την αυξημένη κόπωση. Την Τρίτη θα πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο, για να αντιμετωπίσει τον Βολιβιανό Hugo Dellien, που βρίσκεται στο Νο.72 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Προπονούμαι εδώ και λίγες μέρες και νομίζω πως λίγο-πολύ είμαι εντάξει. Απομένουν ακόμα δυο μέρες για προπόνηση. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω την κατάλληλη ένταση και τη σωστή νοοτροπία. Ελπίζω πως θα είμαι έτοιμος για την Τρίτη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots