Με συνοπτικές διαδικασίες ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 10:09

O Rafael Nadal "εξουδετέρωσε" σε 98 λεπτά τον Pablo Carreno Busta και προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στον 4ο γύρο του Australian Open.

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Rafael Nadal, που για μια ακόμα φορά ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα ενός Grand Slam χωρίς να απωλέσει σετ. Στον 3ο γύρο του Australian Open, ο Rafa επιβλήθηκε του Pablo Carreno Busta με 6-1, 6-2, 6-4.

Ο 33χρονος Ισπανός έκανε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, με τον πολύ εντυπωσιακό αριθμό "7", να συνοδεύει τα αβίαστα λάθη του! Είχε επίσης 42 winners και 9 άσους, σε μια απόλυτα κυρίαρχη εμφάνιση επί του Carreno Busta, που παρόλο που είχε 21 winners και 16 αβίαστα λάθη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε ένα ανταγωνιστικό σετ.

Στο 1ο σετ ο Rafa προηγήθηκε με 3-0 και με νέο break στο 6ο game έκανε το 5-1, για να το κλείσει στο επόμενο game. Στο 2ο σετ πάλι έκανε άμεσο break για το 2-0 και από το 3-2 κέρδισε τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους, για να το κατακτήσει με 6-2.

Το 3ο σετ ήταν το πιο κλειστό, αλλά και πάλι ο Nadal δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Έκανε το break στο 5ο game για το 3-2 και σε κανένα άλλο game δεν υπήρξε break point για κανέναν από τους δυο, με τον "Matador" να φτάνει σαν σε προπόνηση με ένα love service game στην πρόκριση, 1 ώρα και 38 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Για 13η φορά θα είναι στον 4ο γύρο του Australian Open o Nadal, οποίος θα διεκδικήσει την 12η πρόκρισή του στα προημιτελικά, αφού μόνο μια φορά έχασε σε 4ο γύρο στη Μελβούρνη, το μακρινό 2005, όταν ήταν 18 ετών (από τον Lleyton Hewitt).

Τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησής του Νικ Κύργιου με τον Karen Khachanov, που σε κάθε περίπτωση θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots