"Τρένο" ο Medvedev επόμενος ο Wawrinka (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 13:47

O Daniil Medvedev πέτυχε τη 2η διαδοχική straight sets νίκη του στη Μελβούρνη και προκρίθηκε εύκολα στον 4ο γύρο του Australian Open, όπου θα συναντήσει τον πρωταθλητή του 2014, Stan Wawrinka.

Ο Medvedev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα στη Rod Laver Arena, για να επικρατήσει του Alexei Popyrin με 6-4, 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 47 λεπτά.

Ο 24χρονος Ρώσος είχε απολογισμό 26 winners και 19 αβίαστα λάθη, δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του σε όλο το παιχνίδι και έκανε 5 φορές break στο σερβίς του νεαρού Αυστραλού, που για πρώτη φορά αγωνίστηκε τον 3ο γύρο του Grand Slam της πατρίδας του.

Το 1ο σετ ήταν το πιο κλειστό, με τον Medvedev να κάνει πάντως break νωρίς και να προηγείται με 3-1. Ο Popyrin είχε μια ευκαιρία να επιστρέψει, αλλά ο Ρώσος την απέτρεψε, σβήνοντας break point για να κάνει το 5-3 στο 8ο game και να κλείσει στο 10ο game το σετ, με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Medvedev πάλι έκανε γρήγορα break, για να προηγηθεί ξανά με 3-1. Αυτή τη φορά δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του ο Ρώσος, είχε δυο χαμένα break point για το double break στο 5ο game (1-3, 15-40) και τελικά έκανε το double break στο 9ο game, "σφραγίζοντας" την κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο 3ο και τελευταίο σετ ο φιναλίστ του US Open προηγήθηκε με 3-0 και έκανε ξανά το double break στο τελευταίο game, για να το κατακτήσει με 6-2 και να πάρει τη νίκη πριν τη συμπλήρωση δυο ωρών παιχνιδιού.

Για 2η διαδοχική χρονιά θα είναι στους "16" του Australian Open o Medvedev, που θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του Australian Open του 2014, Stan Wawrinka. Ο 34χρονος Ελβετός δεν χρειάστηκε να μείνει πολύ ώρα στο γήπεδο, καθώς κέρδιζε τον John Isner με 6-4, 4-1, όταν ο Αμερικανός εγκατέλειψε με τραυματισμό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots