Απέκλεισε Κύργιο και μπήκε 8άδα ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 13:55

O Rafael Nadal ήταν ο νικητής της μεγάλης αναμέτρησης της ημέρας, καθώς επιβλήθηκε του Νικ Κύργιου με 3-1 σετ και εξασφάλισε μια θέση στα προημιτελικά του Australian Open. 

Μετά από μια πολύ έντονη μάχη που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια, ο Rafael Nadal "άλωσε" την κατάμεστη Rod Laver Arena, επικρατώντας του Νικ Κύργιου με 6-3, 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4)

H νίκη αυτή έστειλε τον Ισπανό στον 12ο προημιτελικό του στο Australian Open και στον 41ο του σε Grand Slam διοργάνωση, με τον οποίο ισοφαρίζει και το 3ο καλύτερο ρεκόρ όλων εποχών, το οποίο μοιράζεται πια με τον Jimmy Connors. Τα δυο κορυφαία ανήκουν στους Roger Federer (57) και Novak Djokovic (46). 

Για ακόμα μια μέρα τα νούμερα του Nadal ήταν συγκλονιστικά, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 64 winners και 27 μόλις αβίαστα λάθη! Έπαιξε πολύ επιθετικό τένις ο Ισπανός, κατάφερε μάλιστα να πετύχει 14 winners περισσότερους από τον Κύργιο, που σταμάτησε στους 50 winners, ενώ υπέπεσε και σε 43 αβίαστα λάθη. Οι μισοί winners του Ελληνοαυστραλού (25) ήταν με άσους, ενώ 12 άσους πέτυχε o Rafa, που σέρβιρε πολύ καλά συνολικά στο παιχνίδι.

Ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση ο Nadal, ο οποίος χάρη σε break στο 4ο game βρέθηκε μπροστά με 3-1 και έκλεισε το σετ χωρίς να απειληθεί καθόλου από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Ισπανός είχε στη συνέχεια τρια break point για να κάνει break στο 1ο game του 2ου σετ, αλλά δεν τα κατάφερε και το πλήρωσε, καθώς ο Κύργιος έκανε λίγο αργότερα το πρώτο του break στο ματς και "ξέφυγε" με 4-1. Χωρίς να απειληθεί ξανά από τη γραμμή του σερβίς γι' αυτό το σετ, ο 24χρονος έφτασε στο 6-3 και ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Ακολούθησε μεγάλη μάχη, με τον Nadal να είναι οριακά καλύτερος στα δυο επόμενα σετ. Στο 3ο σετ είχε τη μοναδική ευκαιρία για να κάνει break στο 8ο game, αλλά ο Κύργιος έμεινε "όρθιος" και ισοφάρισε σε 4-4. Στο tie-break ο Ισπανός είχε συνεχώς το προβάδισμα, έχασε όμως ένα set point και ισοφαρίστηκε σε 6-6. Τελικά, στη δεύτερη ευκαιρία του κατάφερε να τελειώσει το σετ και να πάρει το tie-break με 8-6.

Στο 4ο σετ ο "Matador" έκανε break και προηγήθηκε με 3-1, δείχνοντας να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Δεν έκανε καλό game όμως όταν σέρβιρε για την πρόκριση και ο Κύργιος το εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει break back κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Και αυτό το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Ισπανό να παίζει ξανά πάρα πολύ καλά στη νευραλγική αυτή διαδικασία. Πήρε κρίσιμο προβάδισμα με 5-3 ο Rafa και δεν λάθεψε στους δυο τελευταίους πόντους που σέρβιρε, για να πάρει το tie-break με 7-4 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, σε 3 ώρες και 38 λεπτά.

Αυτή ήταν η 5η νίκη σε 8 αναμετρήσεις με τον Κύργιο (5-3) για τον Nadal, που έφτασε τις 65 νίκες στη Μελβούρνη και τις 275 σε Grand Slam διοργανώσεις.

Tην Τετάρτη, ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, διεκδικώντας την επιστροφή του στους ημιτελικούς του Australian Open. Έχει κερδίσει τον Αυστριακό στις 9 από τις 13 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (9-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots