Μπορεί να ξεκινήσει Φεβρουάριο το Australian Open (vid)

 
Rod Laver Arena, Melbourne Park
Rod Laver Arena, Melbourne Park
tennisnews team Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 - 16:23

Ο υπουργός αθλητισμού της πολιτείας της Βικτώρια επιβεβαίωσε πως είναι πιθανό το σενάριο η σεζόν να ξεκινήσει λίγο αργότερα το 2021, τουλάχιστον όσον αφορά την Αυστραλία.

"Στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση, θα είναι μικρή", είπε ο υπουργός της Βικτώρια, Martin Pakula, αναφερόμενος στο Australian Open και επιβεβαιώνοντας αρχικά ότι η μεταφορά του τουρνουά είναι στο τραπέζι, αλλά καθησυχάζοντας κιόλας πως δεν θα είναι μεγάλη η καθυστέρηση.

"Είμαι σίγουρος ότι το τουρνουά θα γίνει στις αρχές της χρονιάς, απλά ίσως βγούμε 1-2 εβδομάδες εκτός προγηράμματος", πρόσθεσε ο Pakula. Θυμίζουμε πως το Australian Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου, επομένως οι πιθανές ημ/νίες μεταφοράς είναι η 25η Ιανουαρίου και η 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνήτη της Βικτώρια, Daniel Andrews, η πολιτεία στην οποία βρίσκεται η Μελβούρνη δε θα δεχτεί αθλητές το Δεκέμβριο, την ώρα που ο νόμος στην Αυστραλία επιβάλλει 2 εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας, για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Σ' αυτό το διάστημα οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Tennis Australia, αλλά όχι να αγωνίζονται.

Η ομοσπονδία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει επίσης τη μεταφορά όλων των τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν στη Μελβούρνη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες με επιπλέον ταξίδια και καραντίνες. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το αν τα υπόλοιπα τουρνουά θα γίνουν πριν ή μετά το Australian Open (ή και καθόλου), καθώς και το αν το Grand Slam της Μελβούρνης θα έχει προκριματικά. Τα juniors πάντως, ήδη έχουν ακυρωθεί για το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots