Επιβεβαιώνει για Australian Open o Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 - 15:27

Ο μάνατζερ του Rafael Nadal επιβεβαίωσε την παρουσία του Ισπανού στο Australian Open του 2021. Αμφίβολος είναι ο Roger Federer.

Μόνο λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη της νέας σεζόν, όμως πολλά πράγματα ακόμα παραμένουν άγνωστα. Η Tennis Australia σκοπεύει να διοργανώσει τα προκριματικά του Australian Open από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι και το τουρνουά στη Μελβούρνη, από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου. Τίποτα ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί με επίσημη ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, άγνωστες παραμένουν και οι βουλές των παικτών, με τη λογική πάντως να λέει πως το Australian Open θα είναι το Grand Slam με τις λιγότερες απουσίες, στην εποχή του κορωνοϊού  μέχρι τώρα. Ήδη είναι εξασφαλισμένη η παρουσία του Rafael Nadal, σύμφωνα με την αυστραλιανή The Age.

"Είναι σίγουρο πως ο Rafa θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη για να παίξει στο Australian Open", είπε ο μάνατζερ του πρωταθλητή του Roland Garros, Benito Perez-Barbadilo, σε επικοινωνία του με το μέσο.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον Roger Federer όμως. Παρόλο που οι fans του σε όλο τον κόσμο περιμένουν πολύ υπομονετικά για να τον δουν ξανά να αγωνίζεται, ο 39χρονος Ελβετός έκανε μερικές πολύ ανησυχητικές δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής, στα Swiss Sports Awards 2020.

Ο "Βασιλιάς", ο οποίος τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στον ελβετικό αθλητισμό κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου αθλητή στη χώρα για τα τελευταία 70 χρόνια (1950-2020), εξήγησε πως δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο και πιθανότατα δεν θα βρίσκεται εκεί ούτε τον επόμενο μήνα.

Παρόλο που το άνοιγμα της ομιλίας του ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό, λέγοντας αινιγματικά πως θα μπορούσε και να μην επιστρέψει γενικά στη δράση, είπε πως ο μεγάλος του στόχος είναι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να αγωνιστεί στο Wimbledon, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots