Ενθαρρυντική εμφάνιση από τον Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 8:28

Μπορεί ο Rafael Nadal να αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στη μέση του τις τελευταίες δυο εβδομάδες, σήμερα όμως έκανε μια ενθαρρυντική πρώτη εμφάνιση στο Australian Open και στη χρονιά, για να κερδίσει τον Laslo Djere με 3-0 σετ.

Ο Nadal σίγουρα δεν έπαιξε το καλύτερο του τένις σήμερα στη Rod Laver Arena, πραγματοποίησε όμως δίχως αμφιβολία μια πολύ ενθαρρυντική πρώτη εμφάνιση παρά το πρόβλημα με τη μέση του, κερδίζοντας τον Djere με 6-3, 6-4, 6-1.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων αντιμετώπιζε προβλήματα στις προπονήσεις του και επέλεξε να μην αγωνιστεί στο ATP Cup την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά την επιλογή του αυτή, το πρόβλημα δεν υποχώρησε άμεσα.

Σήμερα, όπως είπε και στη συνέντευξη που ακολούθησε, αποφάσισε να βγει στο γήπεδο και να προσπαθήσει για το καλύτερο χωρίς να το σκέφτεται, με την ελπίδα όσο περνάνε οι μέρες να είναι όλο καλύτερα. Κέρδισε πάντως σημαντικό χρόνο ανάρρωσης μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα δώσει τον επόμενο αγώνα του.

Όσον αφορά την εικόνα του, ο Nadal δεν έδειξε να έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα με την κίνησή του, ωστόσο ήταν λίγο "σκουριασμένος", κάτι που είναι λογικό στην πρώτη του επίσημη αναμέτρηση για τη φετινή σεζόν.

Τελείωσε τον αγώνα με 19 winners και 24 αβίαστα λάθη ο Ισπανός, ο οποίος "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Djere. Στο 1ο σετ πήρε ένα προβάδισμα με 5-1, αλλά ο Σέρβος "μάζεψε" τη διαφορά στο 5-3, πριν ο Nadal τελειώσει το σετ στο 9ο game.

Και στο 2ο σετ ο Rafa είχε τέτοια μικρά προβλήματα, καθώς γενικότερα είχε τον έλεγχο, κάνοντας break στο 3ο game (2-1) και έκτοτε διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα, όμως όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του, χρειάστηκε να σβήσει 3 break points πριν τελικά φτάσει στο 6-4.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Ισπανό, που έκανε το break για το 2-0 και ακολούθησαν ακόμα 2 breaks έως το κλείσιμο του αγώνα, στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1), για να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 1 ώρα και 52 λεπτά.

Ο επόμενος αντίπαλος του Nadal στο τουρνουά, θα προκύψει από τον αγώνα του Viktor Troicki με τον Michael Mmoh.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots