"Κατάπιε" και τον Schwartzman ο Karatsev! (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 10:50

Στο ντεμπούτο του σε Grand Slam διοργάνωση, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Aslan Karatsev, "εξαφάνισε" από το court τον Diego Schwartzman και με μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε στους "16" του Australian Open χωρίς να έχει κανένα χαμένο σετ!

Απίστευτα πράγματα από τον Aslan Karatsev στη Μελβούρνη! Ο 27χρονος Ρώσος qualifier, κέρδισε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες τον Diego Schwartzman, No.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3, 6-3!

Αυτή η νίκη τον έστειλε στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, που είναι το πρώτο Slam στο οποίο αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό, ενώ ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά!

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Ρώσος κέρδισε 3 αγώνες για το προκριματικό ταμπλό του Australian Open στη Ντόχα. Ταξίδεψε στη Μελβούρνη για το ντεμπούτο του σε Grand Slam και στους πρώτους δυο γύρους κέρδισε με εμφατικό τρόπο τους Gianluca Mager (6-3, 6-3, 6-4) και Egor Gerasimov (6-0, 6-1, 6-0).

Το ίδιο έκανε και σήμερα, απέναντι στο Νο.8 του ταμπλό και ημιφιναλίστ του Roland Garros, Diego Schwartzman. Ο Karatsev πραγματικά "κατάπιε" τον Αργεντινό στο court, πετυχαίνοντας 9 άσους και 50 winners, κυριολεκτικά τους δεκαπλάσιους από τους 5 winners που είχε ο Schwartzman συνολικά στο παιχνίδι!

Επίσης κατάφερε να σβήσει τα 10 από τα 11 break points του Αργνετινού και να αξιοποιήσει τις 5 από τις 6 δικές του ευκαιρίες, δείχνοντας και τρομερή συνέπεια σε κρίσιμες στιγμές παρά την απειρία του σε τέτοια παιχνίδια.

Έχοντας ταξιδέψει στη Μελβούρνη με μόλις 3 tour-level νίκες στην καριέρα του, ο Karatsev πέτυχε ακόμα 3 αυτή την εβδομάδα και μάλιστα τις πρώτες του σε best-of-five αγώνες.

Έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του είσοδο στο Top 100, αφού από το Νο.114 που βρίσκεται σήμερα (και με career high το Νο.111), θα βρεθεί στη χειρότερη περίπτωση στο Νο.86 του κόσμου. Αν ο Mikael Ymer ηττηθεί αύριο από τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.85, ενώ αν κερδίσει και τον επόμενο αγώνα του στη Μελβούρνη, θα μπει στο Top 70 της ΑΤΡ.

Ο επόμενος αντίπαλός του στο Australian Open θα προκύψει από την αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots