Σκόνταψε, αλλά σηκώθηκε ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tn team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 7:54

O Daniil Medvedev είδε το προβάδισμά του με 2-0 σετ απέναντι στον Filip Krajinovic να εξανεμίζεται, όμως κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open, διατηρώντας και το σπουδαίο σερί νικών του.

Ο Medvedev τα βρήκε σκούρα στον σημερινό του αγώνα με τον Krajinovic στη Rod Laver Arena, όμως στο τέλος πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Australian Open, επικρατώντας του Σέρβου με 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-0.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του κατάφερε να κερδίσει αγώνα που πήγε σε 5ο σετ ο Medvedev, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε 6 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Επιπλέον, ο 25χρονος Ρώσος επέκτεινε το σερί του στις 17 διαδοχικές νίκες στο tour με τη σημερινή του νίκη.

Ο Medvedev ολοκλήρωσε τον αγώνα με 52 winners και 44 αβίαστα λάθη. Σε ένα μέρος του αγώνα φαινόταν να μην είναι στο 100% του σωματικά και είδε ένα προβάδισμα με 2-0 σετ να χάνεται. Ο Ρώσος είχε μάλιστα διπλό break point στο 9ο game του 3ου σετ (4-4, 15-40), σε ένα σημείο που οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα ολοκλήρωνε το ματς.

Δεν το έκανε και ο Krajinovic έκανε το break στο αμέσως επόμενο game, για να πάρει το 3ο σετ με 6-4. Στο ξεκίνημα του 4ου σετ ο Σέρβος έσβησε 3 break points και λίγο μετά έκανε ακόμα ένα break, για να "ξεφύγει" με 4-1 και να κερδίσει και αυτό το σετ.

Η απάντηση του Medvedev ήρθε με ένα "κουλούρι", ένα σετ στο οποίο δεν έχασε ούτε ένα game και ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 14 winners και κάνοντας μόλις 6 αβίαστα λάθη. Στο σερβίς του δεν απειλήθηκε και "έσπασε" 3 διαδοχικές φορές το αντίπαλο σερβίς, για να "σφραγίσει" έστω και μ' αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο την είσοδό του στη 16άδα του αυστραλιανού major.

Επόμενος αντίπαλος για τον Medvedev, που θα διεκδικήσει μόλις την 3η του πρόκριση στα προημιτελικά ενός Slam και πρώτη μακριά από το US Open, θα είναι ο Αμερικανός Mackenzie McDonald, ο οποίος διανύει μια εκπληκτική εβδομάδα και επιβλήθηκε νωρίτερα του Lloyd Harris με 7-6 (7), 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots