Πέρασε ο Nadal - και τώρα Fognini! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 14:12

O Rafael Nadal μπήκε χωρίς χαμένο σετ στη 2η εβδομάδα του Australian Open και στον 4ο γύρο, όπου θα συναντήσει τον Fabio Fognini.

Ο Nadal δεν έχασε σετ ούτε από τον Cameron Norrie, επικρατώντας του Βρετανού με 7-5, 6-2, 7-5, μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Δεν ήταν τόσο εύκολο το έργο του Ισπανού, αφού απέναντί του είχε έναν ικανό παίκτη που είχε μερικές πολύ καλές στιγμές στο ματς, όποτε χρειάστηκε όμως ανέβασε το επίπεδό του με αποτέλεσμα να πάρει ακόμα μια εύκολη νίκη, χωρίς να ανησυχήσει.

Ο Norrie έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 3-2 στο 1ο σετ, ο Nadal όμως είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 12ο game έκανε ακόμα ένα break, για να πάρει και το σετ με 7-5. Στο 2ο σετ ο Ισπανός κέρδισε 4 συνεχόμενα games για να φτάσει στο 6-2 πιο εύκολα, ενώ και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά στο τέλος ο Rafa έκανε το break και επικράτησε επίσης με 7-5.

Την ίδια ώρα αγωνιζόταν ο Fabio Fognini στη Margaret Court Arena, με τον Ιταλό να είναι απολαυστικός και να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι στο μεγαλύτερος μέρος της αναμέτρησής του με τον Alex De Minaur, για να επικρατήσει του Αυστραλού με 6-4, 6-3, 6-4.

Ο 33χρονος Fognini είχε σχεδόν τους διπλάσιους winners από τον αντίπαλό του (25-13) και αφού κέρδισε το κλειστό 1ο σετ με break στο 10ο game, προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο σετ και με 5-1 στο 3ο σετ, κάνοντας πραγματικά ό,τι θέλει στο court!

Στο κλείσιμο του αγώνα όμως ο Fognini δυσκολεύτηκε, με τον μαχητικό De Minaur να επιχειρεί μια ηρωική επιστροφή στο ματς, μειώνοντας από το 5-1 στο 5-4, 15-30! Έσβησε μάλιστα και δυο match points στο 8ο game, όταν ο Fognini σέρβιρε για το 6-2. Τελικά, ο Ιταλός ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 3ο του match point συνολικά, πρώτο για το 10ο game, στο οποίο έκανε το 6-4 και πήρε τη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena.

Θυμίζουμε πως στις καλές του μέρες ο Fognini έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον Nadal και συνολικά τον έχει κερδίσει 4 φορές σε 16 αναμετρήσεις (4-12).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots