Πρωθυπουργός Βικτώριας: "Δεν θα γίνουν εξαιρέσεις για τους ανεμβολίαστους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 - 15:40

Η πολιτεία της Βικτώριας της Αυστραλίας, δεν σκοπεύει να κάνει εξαιρέσεις για τους ανεμβολίαστους αθλητές, ώστε να συμμετέχουν στο Australian Open, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης. Αβέβαιη η συμμετοχή του πολυνίκη του θεσμού, Novak Djokovic.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, ίσως να μην αγωνιστεί στο αγαπημένο του Slam τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφού και ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξή του για την Blic πως δεν είναι σίγουρος για το τι θα κάνει και θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις, που αναμένονται μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, εξέφρασε πάντως κι επίσημα την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο ειδικών συμφωνιών και εξαιρέσεων για τους ανεμβολίαστους αθλητές, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις.

"Τον ιό δεν τον ενδιαφέρει η θέση σου στην παγκόσμια κατάταξη, ή το πόσα Grand Slams έχεις κερδίσει. Είναι ένα εντελώς άσχετο θέμα. Πρέπει να εμβολιαστείς, για να κρατήσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου ασφαλείς", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ζητήθηκε ένα σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες τοποθετήσεις του Andrews και από την Tennis Australia, που διοργανώνει το τουρνουά, αλλά αρνήθηκε για την ώρα να το κάνει.

Αυτή την εβδομάδα η πολιτεία της Βικτώριας αναμένεται να βγει από ένα lockdown τριών μηνών, ενώ εφαρμόστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους επαγγελματίες αθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων. Αυτή η εντολή, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα μέχρι στιγμής, θα ισχύσει και για τους αθλητές που θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό ή και από άλλα μέρη της χώρας.

"Ο επαγγελματικός αθλητισμός ανήκει στον χώρο των εργαζομένων που πρέπει να κάνουν και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Δε νομίζω πως ένας ανεμβολίαστος τενίστας θα καταφέρει να βγάλει visa και αν μπορέσει θα είναι υποχρεωμένος να μπει σε καραντίνα για δυο εβδομάδες", ανέφερε ο Andrews.

Τα εσωτερικά σύνορα στην Αυστραλία παραμένουν κλειστά από την αρχή της πανδημίας, με τα μέτρα να έχουν ελαφρύνει μόνο για οικογενειακές επισκέψεις και όχι για τουρισμό. Έχουν επίσης ανακοινωθεί νέες ελαφρύνσεις των μέτρων για την πολιτεία της Βικτώριας για την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα έχει πιαστεί το ορόσημο του 70% για τον πλήρη εμβολιασμένο πληθυσμό.

Για τους μη εμβολιασμένους κατοίκους της πολιτείας, τα μέτρα θα παραμείνουν αυστηρά και θα απαγορεύεται η είσοδός τους σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα για τουλάχιστον ως τον Απρίλιο του 2022 και το Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία, όπως ενημέρωσε ο Andrews.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots