Tennis Australia: Στα 100 εκ. δολ. η ζημιά τον τελευταίο χρόνο!

 
Tennis Australia: Στα 100 εκ. δολ. η ζημιά τον τελευταίο χρόνο!
tn team Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 - 10:29

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια έχασε η Tennis Australia κατά τη διάρκεια των 15 τελευταίων μηνών, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση. Το μεγάλο δάνειο και οι ελπίδες ότι το Australian Open του 2022 θα βελτιώσει τα πράγματα.

Όλα τα επιπλέον κόστη για το περσινό Australian Open, οι πτήσεις τσάρτερ, οι ειδικές συνθήκες καραντίνας που δημιουργήθηκαν, η διοργάνωση των προκριματικών εκτός Αυστραλίας, η μείωση των εσόδων από την περιορισμένη πληρότητα στα γήπεδα και άλλα, στοίχισαν πολλά χρήματα στην Tennis Australia, που είχε συνολική ζημιά ύψους 100,02 εκατομμυρίων δολαρίων από τις 30 Ιουλίου του 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, όπως γνωστοποιήθηκε από την σχετική έκθεση.

Τα δημοσιεύματα από την Αυστραλία αναφέρουν πως τα ταμεία της Tennis Australia έχουν αδειάσει, καθώς είχαν 80 εκατομμύρια δολάρια τα οποία επενδύθηκαν ήδη για το Australian Open του 2022 και η ομοσπονδία πήρε ένα δάνειο 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την αυστραλιανή κυβέρνηση, για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πολυδάπανη διοργάνωση.

Υπάρχει ωστόσο και μια μεγάλη ελπίδα για τους Αυστραλούς, αφού τον Ιανουάριο του 2022 η αυστραλιανή σεζόν θα είναι πιο κοντά από ποτέ στην κανονικότητα. Τα προκριματικά του Australian Open θα γίνουν στη Μελβούρνη, ενώ θα γίνουν ακόμα τουρνουά στο Σίδνεϊ, στο Μπρίσμπεϊν και στην Αδελαΐδα, με 100% πληρότητα στα γήπεδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots