Australian Open: Ο πρώτος παίκτης που μένει εκτός λόγω εμβολίου

 
Australian Open: Ο πρώτος παίκτης που μένει εκτός λόγω εμβολίου
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 - 20:14

Η πρώτη απόσυρση από το Australian Open εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι γεγονός.

Ο πρώτος παίκτης που μίλησε ανοιχτά για τον μη εμβολιασμό του, ως λόγο για τον οποίο δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, είναι ο Pierre-Hugues Herbert, ο οποίος μπορεί να έχει πέσει στο Νο.110 της παγκόσμιας κατάταξης και να χρειαζόταν να παίξει προκριματικά στη Μελβούρνη, βρίσκεται όμως και στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, όπου παίζει μαζί με τον Nicolas Mahut.

Ο 30χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε κατακτήσει το Australian Open το 2019 στα διπλά, έγινε ο πρώτος παίκτης που απέσυρε τη συμμετοχή του εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και μίλησε γι' αυτό στη γαλλική εφημερίδα L' Alsace.

"Δεν είμαι εμβολιασμένος, οπότε δεν θα μπορούσα να πάω στην Αυστραλία. Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά εξαιτίας της θέσης μου στην παγκόσμια κατάταξη στο μονό, ίσως να ήταν κακό για μένα να πάω στην Αυστραλία και να κάνω από εκεί ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν", είπε ο Herbert.

"Είναι προσωπική μου επιλογή το να μην εμβολιαστώ. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό να είσαι τενίστας χωρίς να έχεις εμβολιαστεί. Δεν είναι μόνο η Αυστραλία, είναι οι ΗΠΑ, η Αυστρία... Το θέμα είναι περίπλοκο", πρόσθεσε ο Γάλλος τενίστας.

Να σημειωθεί πως και άλλοι παίκτες έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους από το Australian Open, με γνωστότερη την περίπτωση της Bianca Andreescu, όμως ο Herbert είναι ο πρώτος που το κάνει -ή που μιλάει ανοιχτά- εξαιτίας της επιλογής του να μην εμβολιαστεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots