Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: "Έκανα λάθος για τον Djokovic"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 - 13:28

Ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Barnaby Joyce, παραδέχτηκε πως έκανε λάθος για τον Novak Djokovic, δήλωση που ίσως και να υποδεικνύει πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί τελικά την απόφαση του δικαστηρίου.

"Έκανα λάθος. Πίστεψα πως θα ήταν game, set & match, το ότι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και του ζητήθηκε να φύγει. Έκανα λάθος. Δεν θα παραστήσω τον δικηγόρο ξανά", είπε ο Joyce, αναφερόμενος στην αρχική του εκτίμηση για τον Djokovic, που ήταν αντίθετη με αυτή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, που δικαίωσε τον Σέρβο και τον άφησε ελεύθερο.

Θυμίζουμε πως ο Υπουργός Μετανάστευσης, Alex Hawke, έχει ακόμα δικαίωμα να ακυρώσει τη βίζα του Djokovic παρά την απόφαση του δικαστηρίου, όμως οι δηλώσεις του Joyce ίσως και να μαρτυρούν μια αλλαγή στη γενικότερη στάση της κυβέρνησης και εναρμόνιση τελικά με την παραμονή του Nole.

Αυτό πιστεύει και ο δικηγόρος Justin Quill, που ανέφερε πως ακόμα και αν υπάρξει νέα διαταγή για απέλαση του Djokovic, το δικαστήριο θα τον δικαιώσει ξανά: "Η άποψή μου είναι ότι δεν θα το κάνουν, δεν θα προσπαθήσουν να τον απελάσουν. Το πιστεύω αυτό, επειδή ξέρουν πως αν πάρουν αυτή την απόφαση σήμερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την ίδια μέρα το απόγευμα ή το επόμενο πρωί να πέσουν πάνω στον ίδιο δικαστή, που δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται από τη συμπεριφορά της Κοινοπολιτείας."

Έχει δοθεί πάντως παράταση τουλάχιστον μιας ημέρας ακόμα στο θρίλερ, καθώς ο Υπουργός Μετανάστευσης δεν σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή του πριν από την Τετάρτη.

"Όπως σημειώθηκε και χθες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Υπουργός Hawke εξετάζει το αν θα ακυρώσει τη βίζα του κ. Djokovic. Σύμφωνα με τη δέουσα διαδικασία, ο Υπουργός Hawke θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Hawke.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots