Χωρίς πρόβλημα στον 3ο γύρο ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 8:25

O Rafael Nadal ξεπέρασε χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και το εμπόδιο του Yannick Hanfmann, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Australian Open.

Ακόμα έναν καλό αγώνα πραγματοποίησε στη Rod Laver Arena ο Rafael Nadal, ο οποίος επιβλήθηκε του προερχόμενου από τα προκριματικά Yannich Hanfmann, με 6-2, 6-3, 6-4.

Ο 35χρονος Ισπανός, ο οποίος μετράει πλέον 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο 2022, τελείωσε τον αγώνα με 30 winners και 26 αβίαστα λάθη, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να κάνει break - σβήνοντας 2/2 break points - ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Γερμανού και είχε ακόμα 12 χαμένες ευκαιρίες για break.

O Nadal αντιμετώπισε πρώτος break point στο ματς, το έσβησε όμως, κράτησε το σερβίς του για το 3-2 και αργότερα έκανε break για το 4-2. Στο 7ο game ήρθε αντιμέτωπος ξανά με break point, το έσωσε και αυτό για να φτάσει στο 5-2 και έκλεισε το σετ με νέο break για το 6-2.

Έκτοτε δεν αντιμετώπισε άλλο break point o Ισπανός, που πίεζε συνεχώς το αντίπαλο σερβίς. Μετά από 4 χαμένες ευκαιρίες σε 3 διαφορετικά games, "έσπασε" τελικά το σερβίς του Γερμανού στο 8ο game του 2ου σετ για να "ξεφύγει" με 5-3 και να κλείσει στο επόμενο game το σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ χρειάστηκε επίσης το 6ο του break point, "έσπασε" όμως από νωρίς το σερβίς του Hanfmann και προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες για αν κλείσει το ματς με νέο break στο 9ο game, το έκανε όμως στο σερβίς του στο 10ο, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Αυτή ήταν η 71η νίκη του Nadal στο Australian Open, όπου αγωνίζεται για 17η φορά στην καριέρα του (71-15). Συνολικά στα Grand Slams ήταν η 292η νίκη του, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο μεγάλο ορόσημο των 300 νικών, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το πετύχει φέτος.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, o Rafa θα αντιμετωπίσει είτε τον Karen Khachanov, No.28 στο ταμπλό, είτε τον Benjamin Bonzi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots