Νέα ανατροπή για τη Sabalenka, ακάθεκτη η Halep (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 8:12

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, η Aryna Sabalenka βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε όμως να "γυρίσει" το ματς και να παραμείνει στο ταμπλό του Australian Open. Την ίδια ώρα, η Simona Halep συνεχίζει ακάθεκτη και χωρίς χαμένο σετ την πορεία της στη Μελβούρνη.

Η Sabalenka απέχει από τον καλό της εαυτό από την αρχή της χρονιά, παρόλα αυτά όμως δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα το όνειρο του Grand Slam τίτλο στη Μελβούρνη. Για 3η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις η 23χρονη Λευκορωσίδα επέστρεψε από σετ πίσω, για να κερδίσει τη Marketa Vondrousova με 4-6, 6-3, 6-1.

Ήταν σίγουρα η πιο πειστική εμφάνιση για τη Sabalenka, παρότι δυσκολεύτηκε ξανά στο ξεκίνημά της. Θυμίζουμε πως στον 1ο γύρο είχε ανατρέψει το 5-7, 1-3 για να ξεπεράσει πολύ δύσκολα το εμπόδιο της Storm Sanders (με 5-7, 6-3, 6-2), Νο.128 στον κόσμο, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε την Xin Wang, Νο.100 στον κόσμο, με 1-6, 6-4, 6-2.

Η Sabalenka έχασε ξανά το 1ο σετ σήμερα, αλλά απέναντι σε μια πολύ καλύτερη αντίπαλη, ενώ έκανε δυο πολύ καλά σετ στη συνέχεια. Προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, ενώ στο 3ο σετ έχασε μόλις ένα game, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 1 ώρα και 49 λεπτά.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα παίξει στον 4ο γύρο του Australian Open η Sabalenka, η οποία δεν έχει προκριθεί ποτέ στα προημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα την Kaia Kanepi, που ξεπέρασε επίσης με ανατροπή το εμπόδιο της Maddison Inglis, με 2-6, 6-2, 6-0, και θα βρεθεί για 1η φορά στις "16" της Μελβούρνης.

Στο μεταξύ, ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η φιναλίστ του 2018, Simona Halep, που έχασε μόνο 3 games από την Danka Kovinic, κερδίζοντάς την με 6-2, 6-1 σε 64 μόλις λεπτά.

Η Halep, η οποία έχει προκριθεί τουλάχιστον έως τα προημιτελικά τις 3 από τις 4 τελευταίες φορές που έπαιξε στη Μελβούρνη, θα αντιμετωπίσει την Alize Cornet στην επόμενη φάση. Η Γαλλίδα κάνει ένα φανταστικό τουρνουά και κέρδισε την Tamara Zidansek με 4-6, 6-4, 6-2.

Τέλος, μεγάλη νίκη πανηγύρισε και η Danielle Collins, που επικράτησε της Clara Tauson έπειτα από μεγάλη μάχη με 4-6, 6-4, 7-5 και θα παίξει στον 4ο γύρο με την Elise Mertens, που επικράτησε της Shuai Zhang με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots