Επέστρεψε στις straight sets νίκες ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Tennis Australia
tn team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 9:29

Ο περσινός φιναλίστ, Daniil Medvedev, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου Grand Slam τίτλου του, κερδίζοντας με 3-0 σετ τον Botic Van De Zandschulp στη Μελβούρνη.

Μετά το χαμένο σετ που είχε από τον Νικ Κύργιο, ο Daniil Medvedev επέστρεψε στις straight sets νίκες, επικρατώντας του Van De Zandschulp με 6-4, 6-4, 6-2, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στη Margaret Court Arena.

Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό, πέτυχε 10 άσους και 26 winners, ενώ είχε μόλις 19 αβίαστα λάθη. Έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στην αναμέτρηση και "έσπασε" το σερβίς του Ολλανδού από μια φορά σε 1ο και 2ο σετ και δυο φορές στο 3ο.

Για 4η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στους "16" του Australian Open o Medvedev, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στο Grand Slam της Μελβούρνης στο 16-5 νίκες.

Θα διεκδικήσει τη Δευτέρα τη 2η πρόκρισή του στα προημιτελικά του αυστραλιανού major, μετά από την περσινή του πορεία μέχρι τον τελικό, καθώς και την 6η συνολικά σε έναν προημιτελικό Slam διοργάνωσης.

Θα αντιμετωπίσει τον Maxime Cressy, που κέρδισε τον Christopher O'Connell με 6-2, 6-7 (6), 6-3, 6-2 και συνεχίζει τη φανταστική του πορεία στη Μελβούρνη. Θα είναι φυσικά η πρώτη παρουσία του 24χρονου Αμερικανού σε δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam, μόλις λίγες μέρες μετά και την παρουσία του για 1η φορά σε έναν τελικό, στο 250άρι της Μελβούρνης με τον Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots