Τσιτσιπάς: "Ωραίο συναίσθημα να είμαι στη 2η εβδομάδα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ωραίο συναίσθημα να είμαι στη 2η εβδομάδα" (vid)
tn team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 11:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε αήττητος την πρώτη εβδομάδα του Australian Open και θα βρεθεί στους "16". Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του, οι βλέψεις του για τη συνέχεια και το ξεχωριστό γι' αυτόν, Grand Slam της Μελβούρνης.

"Είναι ωραίο συναίσθημα να βρίσκομαι στη δεύτερη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, κάνω αυτό που πρέπει να κάνω σωστά. Έχω βάλει πολλή δουλειά στο να βρω λύσεις και στο να ανεβάσω το παιχνίδι μου όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Μέχρι στιγμής η εξέλιξη αυτή με γεμίζει και με έχει βοηθήσει να κατανοήσω κάποια πράγματα καλύτερα από άλλα", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου στο Australian Open.

Ρωτήθηκε ακόμα για το αν του λείπει η οικογένειά του, που δεν είναι μαζί του σε αυτό το τουρνουά: "Μου λείπει η οικογένειά μου. Θα ξαναέρθουν σε κάποιο τουρνουά φέτος. Τώρα δεν είμαστε στην καλύτερη στιγμή όσον αφορά την πανδημία, οπότε λίγη υπομονή και σίγουρα θα έρθουν σε κάποιες από τις διοργανώσεις και θα είναι δίπλα μου, κάτι το οποίο μ' αρέσει πολύ."

Για τον σημερινό του αγώνα με τον Benoit Paire, δήλωσε: "Ένιωσα σε κάποια σημεία πως δεν δούλευε τόσο σκληρά για να κερδίσει τους πόντους του όσο εγώ. Για εκείνον ήταν περισσότερο εκτελέσεις ενός ή δυο χτυπημάτων, σέρβιρε πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που πάλεψα στο τέλος. Σίγουρα δεν δούλεψε τόσο σκληρά για να κερδίσει τους πόντους, αλλά στο τέλος απέδωσε καρπούς για μένα, το να είμαι συνεπής και υπομονετικός όποτε χρειάστηκε."

Για τις βλέψεις του για τη συνέχεια: "Βλέπω το κάθε ματς διαφορετικά. Ο κάθε αντίπαλος έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει, έχει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του. Κάποιοι σερβίρουν καλύτερα από κάποιους άλλους, κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετικά όπλα. Οπότε για μένα είναι κάτι τακτικό, το να μπορέσω να συγκεντρωθώ ξεχωριστά σε κάθε αντίπαλο και να επαναφέρω τον εαυτό μου, ξεκινώντας δυναμικά σε κάθε αγώνα και προσπαθώντας να φτάσω στο 100% της απόδοσής μου."

Για τον επόμενό του αντίπαλο, Taylor Fritz: "Είναι μεγάλος server και big hitter. Τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Θα πρέπει να είμαι πολύ συνεπής και να τον ωθήσω πίσω στο γήπεδο. Θα είναι σημαντικό να έχω συνέπεια στα χτυπήματά μου, για να έχω ευκαιρίες σ' αυτόν τον αγώνα. Θα χρειαστεί να μείνω στη στιγμή και να προσπαθήσω να είμαι δημιουργικός, γιατί θα κάνει μεγάλα χτυπήματα και στις δυο μεριές. Έχει ανεβεί πολύ τους τελευταίους μήνες, οπότε περιμένω μια μεγάλη μάχη εναντίον του."

Για το τι είναι αυτό που κάνει το Grand Slam της Αυστραλίας ξεχωριστό: "Είναι το Grand Slam στο οποίο νιώθω σαν στο σπίτι μου, λόγω του ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα εδώ, ο καιρός επίσης μου θυμίζει τη χώρα μου, είναι καταπληκτικός καιρός για τένις. Είναι ένα Grand Slam στο οποίο η φυσική κατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, κάτι στο οποίο δούλεψα πάρα πολύ στην pre-season. Η διάθεση εδώ είναι πάντα ωραία και μου αρέσει η Μελβούρνη σαν πόλη. Διασκεδάζω πολύ να παίζω τένις εδώ, οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να το κάνουν ένα από τα καλύτερα Grand Slam και φυσικά είναι πολύ φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots