Μεγάλος Cilic, "πέταξε έξω" τον Rublev (vids)

 
Μεγάλος Cilic, "πέταξε έξω" τον Rublev (vids)
tn team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 14:52

O Marin Cilic έπαιξε μεγάλο τένις και απέκλεισε από το Australian Open το Νο.5 του ταμπλό, Andrey Rublev, για να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τον 4ο γύρο.

Ο Cilic επιβλήθηκε του Rublev με 7-5, 7-6 (3), 3-6, 6-3 στον τελευταίο αγώνα της ημέρας και του 3ου γύρου του φετινού Australian Open.

Ήταν σε πολύ καλή βραδιά ο 33χρονος Κροάτης, ο οποίος έβγαλε 24 άσους και σταμάτησε στους 55 winners.

Μπορούσε να πάρει ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα αυτή τη νίκη, ωστόσο ο Rublev αντιστάθηκε σθεναρά στο 3ο σετ. Συγκεκριμένα, ο Cilic είχε προηγηθεί με 3-1 και είχε break point για το 4-1 στο 3ο σετ, όμως ο Rublev κατάφερε να μείνει στο ματς και να κερδίσει αυτό το σετ με 6-3, κερδίζοντας 5 games στη σειρά.

Ο Cilic ανέκοψε την αντεπίθεση του Rublev στο 4ο σετ και όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ξανά την ψυχολογία του, για να φτάσει και στο break, στο 4ο game. Προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 36 λεπτά αγώνα.

O Cilic προκρίθηκε στους "16" του Australian Open για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια και για 8η συνολικά στην καριέρα του. Μόνο 2 φορές έχει περάσει από τον 4ο γύρο στο παρελθόν, το 2010, όταν ήταν ημιφιναλίστ, και το 2018, που ήταν φιναλίστ.

Τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που νωρίτερα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και συνέτριψε τον Daniel Evans με 6-4, 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots