Στα προημιτελικά Medvedev και Auger-Aliassime (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 9:26

O Daniil Medvedev ξεπέρασε και το εμπόδιο του Maxime Cressy για να μπει στα προημιτελικά του Australian Open, όπου τον περίμενε ο Felix Auger-Aliassime.

Ο Medvedev δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον φορμαρισμένο Cressy, αλλά έκαμψε την αντίστασή του στα 4 σετ, μετά από 3,5 ώρες μάχης, με 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5.

Με εξαίρεση το 1ο σετ, ο Αμερικανός κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη, με το γνωστό πολύ επιθετικό του παιχνίδι στο φιλέ. Τελείωσε το ματς με 18 άσους, 75 winners, ενώ είχε και 49 αβίαστα λάθη.

Ο Medvedev από τη μεριά του έφτασε τους 60 winners και έμεινε στα 11 αβίαστα λάθη, κάνοντας λιγότερα από 3 κατά μέσο όρο ανά σετ! Παρότι έχασε το 3ο σετ στο tie-break, ο Ρώσος δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς και δεν κινδύνεψε άμεσα.

Στο 4ο σετ πίεζε συνεχώς το σερβίς του Αμερικανού και τελικά κατάφερε να κάνει το break στο 11ο game, μετά από 6 χαμένες ευκαιρίες που είχε νωρίτερα. Προηγήθηκε με 6-5 και με love service game "σφράγισε" τη νίκη του, σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Για 6η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Medvedev, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Felix Auger-Aliassime.

 

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ο 21χρονος Καναδός κέρδισε 3 στη σειρά και σταμάτησε την πολύ καλή πορεία του Marin Cilic, με 2-6, 7-6 (7), 6-2, 7-6 (4), σε 3 ώρες και 35 λεπτά.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το απόγευμα πάντως του Auger-Aliassime, αφού αντιμετώπισε set point στο tie-break του 2ου σετ και αν δεν το έσβηνε, θα έμενε πίσω με 0-2 σετ. Τα κατάφερε ωστόσο και κέρδισε το πολύ κλειστό tie-break με 9-7, για να ισορροπήσει το ματς.

Στη συνέχεια κέρδισε εύκολα το 3ο σετ, κάνοντας break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), ενώ στο 4ο σετ είχε το πάνω χέρι, παρότι δεν κατάφερε να φτάσει στο break, για να επιβληθεί τελικά στο tie-break με 7-4.

Θα είναι η 3η φορά που ο Auger-Aliassime αγωνίζεται σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και μάλιστα είναι το 3ο διαδοχικό Slam που φτάνει έως την 8άδα. Το είχε κάνει για 1η φορά στο Wimbledon πέρσι το καλοκαίρι, ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα είχε φτάσει και στα ημιτελικά του US Open, όπου τον σταμάτησε ο επόμενος αντίπαλός του και μετέπειτα πρωταθλητής, Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots