"Εξουδετέρωσε" και την Pegula η Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 11:38

Σαν σε προπόνηση έφτασε σε ακόμα μια εμφατική νίκη η Ashleigh Barty, που "εξουδετέρωσε" μέσα σε 63 λεπτά την Jessica Pegula και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open.

Άκρως εντυπωσιακή για ακόμα μια φορά ήταν η Ashleigh Barty, η οποία επιβλήθηκε της Jessica Pegula με 6-2, 6-0 σε 63 μόλις λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα της, μετά το 2020.

Η Barty, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2019 και στο Wimbledon το 2021, διεκδικεί τον 3ο Grand Slam τίτλο της και 1ο στην πατρίδα της, όπου δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικό.

Θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση σε τελικό την Πέμπτη, όταν και θα αντιμετωπίσει την Madison Keys. Θυμίζουμε πως και η Αμερικανίδα πήρε μια καθαρή νίκη νωρίτερα, εις βάρος της Barbora Krejcikova.

Η Barty άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Pegula μόνο στο 1ο σετ, η Αμερικανίδα όμως ήταν αρκετά νευρική και δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου έκανε break από το 40-0 στο 1ο game και στο 4ο game έσβησε ένα break point, για να κάνει το 3-1.

Έκτοτε δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά από την Pegula, ανεβάζοντας όσο περνούσε η ώρα το επίπεδό της και κερδίζοντας 9 games στη σειρά από το 3-2 κι έπειτα, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου σε ακόμα μια νίκη της.

Η Barty είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το αποδεικνύει σε κάθε της αναμέτρηση. Σήμερα έφτασε τις 5 νίκες στο τουρνουά χωρίς να έχει χαμένο σετ και έχοντας μόλις 17 χαμένα games σε 10 σετ!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots