"Εφτάψυχος" Medvedev, θα είναι στον ημιτελικό με Στεφ! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 15:29

Ο Daniil Medvedev έχανε με 0-2 σετ από τον Felix Auger-Aliassime, βρήκε όμως τρόπο να "δραπετεύσει" από τη Rod Laver Arena με το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Australian Open, όπου τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Medvedev χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και να επιστρέψει από δυο σετ πίσω, για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Auger-Aliassime και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του δεύτερου συνεχόμενου Grand Slam τίτλου του, αλλά και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από 4 ώρες και 35 λεπτά μάχης στη Rod Laver Arena, ο πρωταθλητής του US Open πήρε τη νίκη με 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Εκεί, σε έναν επαναληπτικό του περσινού ημιτελικού, ο 25χρονος Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε νωρίτερα με εντυπωσιακό τρόπο τον Jannik Sinner.

O Medvedev ξεκίνησε τον προημιτελικό κάνοντας αρκετά λάθη και δείχνοντας πιο αδύναμος στα μεγάλα ράλι από τον Auger-Aliassime, που είχε τον απόλυτο έλεγχο για μιάμιση περίπου ώρα. Στο τέλος του 1ου σετ οι δυο τους αντάλλαξαν από ένα break, με τον Καναδό να προηγείται με 6-5 αλλά να μην μπορεί να κλείσει το σετ στο σερβίς του και τελικά να το παίρνει στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλός και επιβλήθηκε με 7-4.

Στη συνέχεια ο 21χρονος άνοιξε το 2ο σετ με ένα break και προηγήθηκε με 3-0. Διατηρήθηκε εύκολα μπροστά, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του, σερβίροντας εξαιρετικά έως και το 9ο game, όπου ολοκλήρωσε το σετ με 6-3, χάρη σε ένα love service game.

Ο Medvedev χρειάστηκε να σβήσει ένα break point νωρίς στο 3ο σετ, για να αποφύγει να μείνει πίσω με 0-2 σετ και με break. Κράτησε κι άλλες φορές με δυσκολία το σερβίς του ο Ρώσος, σε service games όμως που αποδείχτηκαν πολύ σημαντικά για την ψυχολογία του, αφού έστειλε το 3ο σετ σε tie-break και εκεί κυριάρχησε, επικρατώντας με 7-2.

Και στο 4ο σετ πέρασε δύσκολα ο Medvedev, ο οποίος έχασε πρώτος break point στο 9ο game (4-4, 30-40) και μετά από λίγο ήρθε αντιμέτωπος με match point, στο 4-5, 30-40. Το έσβησε με μεγάλο σερβίς και κατάφερε να πάρει ακόμα ένα game ψυχολογίας, για το 5-5. Στη συνέχεια "έσπασε" για 1η φορά το τρομερό σήμερα σερβίς του Auger-Aliassime από το 1ο σετ, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 και το 2-2 σετ.

Παρότι το momentum είχε περάσει για τα καλά στη δική του μεριά, ο Medvedev χρειάστηκε να σβήσει 3 break points, για να αποφύγει να μείνει πίσω με break στο 5ο σετ. Τα κατάφερε όμως και, σαν να μην έφτανε αυτό για τον Auger-Aliassime, ο Ρώσος έκανε νέο break στο 3ο game και απέκτησε τον έλεγχο για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας.

Σέρβιρε με επιτυχία για το 3-1 ο Medvedev, ο οποίος αντιμετώπισε break points και στα δυο τελευταία service games του. Στο 8ο game έσβησε ένα break point για να κάνει το 5-3 και στο 10ο game επέστρεψε από το 15-40, για να υπερασπιστεί ξανά το σερβίς του και να ολοκληρώσει την επική ανατροπή, 4 ώρες και 42 λεπτά μετά το πρώτο σερβίς του αγώνα.

Για 5η φορά στην καριέρα του θα είναι σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Medvedev, 2η συνεχόμενη στη Μελβούρνη, όπου ήταν φιναλίστ πέρσι, έχοντας κερδίσει στον ημιτελικό τον Τσιτσιπά.

Έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις ο 25χρονος Ρώσος, ο οποίος είχε κατακτήσει το US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο και απέχει 2 νίκες από τον 2ο major τίτλο του, αλλά και την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά.

Απέναντι στον Τσιτσιπά ο Medvedev έχει 6 νίκες σε 8 αναμετρήσεις (6-2). Το τελευταίο τους παιχνίδι σε hard-court ήταν στον περσινό ημιτελικό της Αυστραλίας, όπου ο Medvedev είχε κερδίσει με 3-0 σετ, το τελευταίο τους παιχνίδι γενικά στο tour όμως ήταν στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου ο Στέφανος είχε πάρει τη ρεβάνς, επικρατώντας με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots