H συγκίνηση του Rafa για την πρόκριση στον τελικό (vid)

 
H συγκίνηση του Rafa για την πρόκριση στον τελικό (vid)
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 9:17

O Rafael Nadal πέρασε μερικούς πολύ δύσκολους μήνες, η επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο δεν ήταν καθόλου δεδομένη, κατάφερε όμως να προκριθεί στον 29ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση και σε μια σπάνια εικόνα, συγκινήθηκε και έκλαψε στο court.

Λίγες στιγμές μετά τη νίκη του επί του Matteo Berrettini με 3-1 σετ και την πρόκρισή του για 6η φορά στον τελικό του Australian Open, o Nadal ξέσπασε σε δάκρυα από τη συγκίνηση στην καρέκλα του, σε μια εικόνα του Ισπανού που δεν βλέπουμε και τόσο συχνά.

Ο Nadal πέρασε ένα δύσκολο 2021, αφού δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου μετά από το Roland Garros εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ξαφνικά όλη η προετοιμασία του για την Αυστραλία μπήκε σε αναμονή.

Πρόλαβε οριακά να φτάσει στην Αυστραλία για το 250άρι της Μελβούρνης την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, όπου είχε μια καλή προετοιμασία και το κατέκτησε. Σήμερα, έφτασε τις 9 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις το 2022 και προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό σε Grand Slam, τον πρώτο μακριά από το Roland Garros από το 2019!

Την Κυριακή ο 35χρονος Ισπανός θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ανδρικού τένις που θα ξεπεράσει τους 20 Grand Slams τίτλους και θα πάει στους 21, καθώς και ο δεύτερος μετά τον Novak Djokovic που θα έχει κερδίσει τουλάχιστον 2 φορές όλα τα majors.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots