Πολύ κοντά στην επιστροφή στο Australian Open o Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 15:34

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από την Αυστραλία για τον Novak Djokovic, αφού σύμφωνα με τα αυστραλιανά δημοσιεύματα η κυβέρνηση σκοπεύει να άρει την απαγόρευση εισόδου και να εγκρίνει τη βίζα του.

Μετά από την απίστευτη περιπέτεια που πέρασε τον Ιανουάριο του 2022 στη Μελβούρνη, ο Djokovic φαίνεται πως θα επιστρέψει στο Australian Open το 2023, όπως τουλάχιστον λένε σήμερα οι Αυστραλοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Sydney Morning Herald και άλλα αυστραλιανά μέσα, ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Andrew Giles, αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου (3 ετών) που επιβλήθηκε στον Djokovic μετά την απέλασή του από τη χώρα και να εγκρίνει τη βίζα του.

Ο Djokovic έχει πει εδώ και μέρες πως υπάρχουν κάποια θετικά δείγματα για την επιστροφή του στην Αυστραλία, αλλά όσο δεν υπάρχει επίσημη έγκριση της βίζας του δεν θέλει να ανακοινώσει κάτι. Ρωτήθηκε και χθες για το θέμα και αρκέστηκε να πει πως οι δικηγόροι του εκεί είναι σε επαφές με την κυβέρνηση, αλλά τίποτα ακόμα δεν είναι επίσημο.

Η Tennis Australia, μετά και το φιάσκο της εμπλοκής της στην υπόθεση του Djokovic πέρσι, αποφάσισε να μην αναμιχθεί καθόλου τη νέα χρονιά.

"Είναι στο χέρι της κυβέρνησης. Ξέρω πως ο Novak θέλει να επιστρέψει και να αγωνιστεί στο Australian Open. Λατρεύει την Αυστραλία, εδώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία του, αλλά οποιαδήποτε ανακοίνωση είναι στο χέρι άλλων", είπε ο διευθυντής του τουρνουά και πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley.

Μένει να δούμε αν θα βγουν αληθινές οι φήμες, με την κατεύθυνση στην οποία κινείται πάντως η αυστραλιανή κυβέρνηση να είναι πολύ καλή για τον Djokovic. Θυμίζουμε πως πρόκειται για διαφορετική κυβέρνηση, μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots