Australian Open: Βγήκαν οι λίστες με Djokovic, Τσιτσιπά στο Νο.4 και Σάκκαρη στο Νο.6

 
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
© Corinne Dubreuil/ATP Tour © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 - 12:34

Ανακοινώθηκαν οι λίστες συμμετοχών του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Novak Djokovic, αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να είναι πολύ ψηλά στα ταμπλό.

Με εξαίρεση τον Gael Monfils, που έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή του, ανακοινώθηκαν χωρίς απουσίες οι λίστες συμμετοχών του Australian Open, που θα λάβει χώρα στη Μελβούρνη από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Στη λίστα του ανδρικού ταμπλό βρίσκονται τα ονόματα των Novak Djokovic, που αναμένεται να επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την απίστευτη περσινή του περιπέτεια και να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη, αλλά και του Alexander Zverev, που θα επιστρέψει στη δράση στα τουρνουά της Αυστραλίας, μετά από απουσία 7 μηνών, από τον τραυματισμό του στο Roland Garros.

Πολύ ψηλά στις λίστες βρίσκονται βεβαίως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, που θα είναι στο Νο.4 και στο Νο.6 των ταμπλό αντίστοιχα.

6 παίκτες στο ανδρικό ταμπλό αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το protected ranking τους, συμπεριλαμβανομένου και του Stan Wawrinka, ενώ ένα από τα ερωτηματικά του τουρνουά θα είναι τι θα γίνει με τον Dominic Thiem, αφού αυτή την ώρα δεν έχει απευθείας πρόσβαση στο κυρίως ταμπλό. Μπορεί να την αποκτήσει, αν προκύψουν 7 αποσύρσεις μέχρι την έναρξη των προκριματικών (9 Ιανουαρίου), ειδάλλως θα χρειαστεί wild card από την Tennis Australia, για να αποφύγει τα προκριματικά.

Αναλυτικά οι λίστες:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots