Χάνει το Australian Open o Alcaraz

 
Χάνει το Australian Open o Alcaraz
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 23:21

Ο Carlos Alcaraz δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, καθώς ανακοίνωσε πως είχε έναν νέο τραυματισμό στην προετοιμασία του!

Σαν "βόμβα" έσκασε η μεγάλη ανακοίνωση του Carlos Alcaraz, που το βράδυ της Παρασκευής δημοσίευσε στα social media του πως δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open το 2023.

Ο Ισπανός βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και έτσι η απουσία του θα αλλάξει πολλά στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αφού μπορούμε να δούμε τον Rafael Nadal, τον Casper Ruud ή ακόμα και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.1 του ταμπλό! Διαβάστε πιο αναλυτικά πως μπορεί να γίνει το επόμενο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος.

Στην ανακοίνωσή του, ο Alcaraz εξήγησε πως πρόκειται για έναν νέο τραυματισμό στο πόδι του, που προήλθε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την Αυστραλία.

"Ενώ ήμουν στην καλύτερη κατάστασή μου στην preseason, τραυματίστηκα εξαιτίας μιας μη φυσιολογικής κίνησης στην προπόνηση. Αυτή τη φορά ήταν ο μυς του κάτω άκρου στο δεξί μου πόδι", έγραψε ο 19χρονος Ισπανός.

"Δούλεψα σκληρά για να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση για την Αυστραλία, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παίξω στο Kooyong ούτε στο Australian Open. Είναι σκληρό, αλλά πρέπει να είμαι αισιόδοξος, να αναρρώσω και να κοιτάξω μπροστά", συμπλήρωσε ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Australian Open ήταν μια ευκαιρία για τον Alcaraz να κερδίσει και έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη, αφού είχε μόλις 90 βαθμούς να υπερασπιστειf, από την περσινή του πορεία μέχρι τον 3ο γύρο. Η θέση του θα απειληθεί ξανά άμεσα μετά το ATP Finals στην Αυστραλία και ακόμα και αν δεν καταρριφθεί, ο Ισπανός θα ξεκινήσει να έχει πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί τους επόμενους μήνες, αφού στα αμερικάνικα Masters του Μαρτίου είχε και τα πρώτα του πολύ μεγάλα αποτελέσματα το 2022.

Ο Alcaraz είχε επιλέξει να μην αγωνιστεί στο United Cup, ούτε σε κάποιο από τα άλλα δυο τουρνουά της ΑΤΡ για την πρώτη εβδομάδα του 2023, ωστόσο θα έπαιζε την ερχόμενη εβδομάδα στο τουρνουά επίδειξης του Kooyong και μετά απευθείας στο Australian Open, το οποίο ξεκινάει σε 10 μέρες (16-29 Ιανουαρίου). Θυμίζουμε πως η σεζόν του είχε τερματιστεί πρόωρα στο Masters του Παρισιού, με θλάση στους κοιλιακούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots