Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Ruud (vids)

 
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Ruud (vids)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 16:18

O Casper Ruud βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Tomas Machac, αλλά έκαμψε την αντίστασή του στα 4 σετ, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα στη Μελβούρνη.

Μετά από μια δύσκολη πρεμιέρα και σε έναν αγώνα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, ο Ruud βρήκε τελικά τις λύσεις που έψαχνε στο 4ο σετ και έκαμψε την αντίσταση του Machac με 6-3, 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Australian Open.

O Ruud, ο οποίος είναι ένας από τους διεκδικητές του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στην Αυστραλία, είχε 55 winners και 30 αβίαστα λάθη σε έναν πολύ καλό αγώνα, απέναντι όμως και σε έναν εξαιρετικό παίκτη.

Παρότι έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ και σέρβιρε για το 2ο σετ στο 6-5, ο Ruud τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια, με τον Τσέχο να του κάνει break και να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί ο Νορβηγός σπατάλησε ένα προβάδισμα με 5-1 και βρέθηκε 2 φορές σε ισόπαλο σκορ, στο 5-5 και στο 6-6, κατάφερε όμως τελικά να πάρει το tie-break με 8-6 και να κάνει το 2-0 σετ.

Δεν τελείωσαν εκεί τα προβλήματά του, με τον Machac να σβήνει 2 break points στο 3ο σετ και να το πηγαίνει και αυτό σε tie-break, όπου αυτή τη φορά επικράτησε με 7-5 παίζοντας μεγάλο τένις και έστειλε την αναμέτρηση σε 4ο σετ.

Τελικά οι λύσεις ήρθαν για τον Ruud, που αφού πρώτα έσβησε break point για να ισοφαρίσει σε 3-3, έκανε δυο απανωτά break και ολοκλήρωσε το σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας τη δύσκολη νίκη του λίγα λεπτά μετά τη μια μετά τα μεσάνυκτα στη Margaret Court Arena.

Ο Ruud θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Jenson Brooksby, που επιβλήθηκε του Christopher O'Connell νωρίτερα σήμερα με 3-6, 6-2, 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots