Εκτός Μελβούρνης και μάχης για το Νο.1 ο Ruud (vids)

 
Εκτός Μελβούρνης και μάχης για το Νο.1 ο Ruud (vids)
tn team Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 9:23

O Casper Ruud δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στη Μελβούρνη, αφού έμεινε εκτός 3ου γύρου στο Australian Open, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ από τον Jenson Brooksby.

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του κορυφαίου του ταμπλό, Rafael Nadal, εκτός Australian Open έμεινε και το Νο.2, Casper Ruud, που γνώρισε την ήττα από τον Jenson Brooksby με 6-3, 7-5, 6-7 (4), 6-2, έπειτα από 4 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena.

Ο 24χρονος Νορβηγός, φιναλίστ πέρσι σε Roland Garros και US Open, δεν ήταν σε καλή μέρα και είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Αντιστάθηκε σθεναρά στο 3ο σετ, όπου ο Brooksby "φλέρταρε" με το 3-0, καθώς προηγήθηκε με 5-2 και είχε 3 match points για να τελειώσει το ματς στο σερβίς του, στο 5-3!

Ο Ruud κατάφερε να μείνει αρχικά στο game και στη συνέχεια να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία που είχε για το break, μειώνοντας σε 5-4. Ισοφάρισε το σετ στη συνέχεια και στο tie-break ολοκλήρωσε την ανατροπή, καθώς επιβληθηκε με 7-4.

Παρά την ενθαρρυντική εξέλιξη για τον Ruud, στο 4ο σετ ήταν εκ νέου απογοητευτικός και ο πολύ ταλαντούχος Αμερικανός τενίστας "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του στα πρώτα 3 service games του Νορβηγού, για να "ξεφύγει" με 5-1. Μόνο μια φορά κράτησε το σερβίς του σε ολόκληρο το 4ο σετ ο Ruud, που έχασε το σετ με 6-2 και είδε τον Brooksby να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 55 λεπτά παιχνιδιού.

O Brooksby, ο οποίος συστήθηκε στο παγκόσμιο τενιστικό κοινό το 2021 στο US Open, όταν έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο, πραγματοποίησε προχθές το ντεμπούτο του στο Australian Open και σήμερα πήρε την 4η πρόκρισή του για 3ο γύρο μιας Grand Slam διοργάνωσης. Αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη του απέναντι σε Top 10 παίκτη, μετά την περσινή επιτυχία του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά στο Indian Wells.

H νίκη του Brooksby αλλάζει τα δεδομένα και στη μάχη για το Νο.1, στην οποία πλέον βρίσκονται μόνο οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Novak Djokovic. Αμφότεροι, θα πρέπει να κατακτήσουν τον τίτλο για να ανεβούν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Διαφορετικά, εκεί θα παραμείνει ο Carlos Alcaraz, που δεν αγωνίζεται στη Μελβούρνη λόγω τραυματισμού.

Στον 3ο γύρο ο 22χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Αμερικανό, τον Tommy Paul, που κέρδισε μετά από μια μάχη στα 5 σετ τον Alejandro Davidovich Fokina, με 6-2, 2-6, 6-7 (4), 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots