Τσιτσιπάς: "Από τα ασφάλτινα γήπεδα της Βουλιαγμένης, στα αγιασμένα εδάφη της Rod Laver Arena" (pic)

 
Τσιτσιπάς: "Από τα ασφάλτινα γήπεδα της Βουλιαγμένης, στα αγιασμένα εδάφη της Rod Laver Arena" (pic)
© REUTERS/Carl Recine
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 13:34

Το μήνυμα του Έλληνα τενίστα στα social media, μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open, γράφοντας ακόμα ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του και στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ποτέ δεν ξεχνά το παρελθόν του και από που ξεκίνησε, έκανε μια δημοσίευση με σημερινή φωτογραφία στο Twitter μετά τη νίκη του και έγραψε: "Από τα ασφάλτινα γήπεδα της Βουλιαγμένης, στα αγιασμένα εδάφη της Rod Laver Arena".

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου του στα ελληνικά, ο Στέφανος είχε αναφερθεί σε αυτή την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια: "Πέρασα πολλά για να φτάσω ως εδώ. Ήταν δύσκολες στιγμές γιατί τότε που ξεκίνησα, το 2015, η χώρα μας ήταν ακόμα επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και η οικογένειά μου επίσης. Είχα αυτό το όνειρο να ξεφύγω και να φτιάξω μια δική μου ζωή μέσα από το τένις, να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες.

Ήξερα ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να το κάνω. Δεν είχα άλλη εναλλακτική. Έβαλα τα πάντα για να χτίσω αυτό που έχω χτίσει μέχρι στιγμής και πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια. Κάποια χρόνια που δεν ήμουν σίγουρος ότι είμαι αρκετά καλός, κυρίως επειδή κάποιες φορές δεν πήγαινε όπως θα ήθελα. Είμαι χαρούμενος που έχω ολοκληρωθεί ως άνθρωπος μέσα από αυτό το άθλημα."

Την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, σε ένα ματς που εκτός από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, θα διεκδικήσει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots