Έκλεισε ο μεγάλος αγώνας Rublev - De Minaur (vids)

 
Έκλεισε ο μεγάλος αγώνας Rublev - De Minaur (vids)
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 14:45

O Andrey Rublev έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και έκλεισε έναν πολύ μεγάλο αγώνα με τον Alex De Minaur για τον 4ο γύρο του Australian Open.

O Rublev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει 7 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, θα αντιμετωπίσει το πιο φρέσκο μέλος του Top 10, Alex De Minaur, που προέρχεται από 6 διαδοχικές νίκες, με φόντο μια θέση για τα προημιτελικά του Australian Open.

Η πολύ σπουδαία αναμέτρηση έκλεισε με την καθαρή επικράτηση του Rublev επί του Sebastian Korda με 6-2, 7-6 (6), 6-4, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη σημερινή δράση για το ανδρικό ταμπλό. 

Ο Rublev, ο οποίος έφτασε 2 φορές στα προημιτελικά της Μελβούρνης (2021, 2023), ανησύχησε μονάχα στο 2ο σετ, που ήταν πολύ κλειστό και αμφίρροπο μέχρι το τέλος, αλλά το κέρδισε στο tie-break με 8-6.

Νωρίτερα, ο φορμαρισμένος και γηπεδούχος De Minaur συνέτριψε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Flavio Cobolli με 6-3, 6-3, 6-1 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να πανηγυρίσει την 6η διαδοχική νίκη του στα αυστραλιανά τουρνουά.

Ο κορυφαίος Αυστραλός τενίστας θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του Grand Slam της πατρίδας του και 2η συνολικά σε ένα major, μετά το US Open του 2020.

Θα είναι η 6η φορά που θα συναντηθούν De Minaur και Rublev στο tour, με τον Αυστραλό να έχει μια νίκη περισσότερη από τον Ρώσο (3-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots