O Borges σταμάτησε το σερί του Dimitrov (vid)

 
O Borges σταμάτησε το σερί του Dimitrov (vid)
tn team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 12:14

O Nuno Borges έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Grigor Dimitrov στη φετινή σεζόν, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα του στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam.

Ο Borges έκανε ένα μεγάλο ματς και επικράτησε του Dimitrov με 6-7 (3), 6-4, 6-2, 7-6 (6), για να πάρει μια σπουδαία πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

O 26χρονος Πορτογάλος, Νο.69 στον κόσμο, έγινε ο 1ος παίκτης που κέρδισε τον Dimitrov στη φετινή σεζόν, μετά από 8 διαδοχικές νίκες του Βούλγαρου σε Μπρίσμπεϊν και Μελβούρνη.

Τα κατάφερε μάλιστα επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να κερδίσει με εξαιρετικό τένις το 2ο και το 3ο σετ. Έμεινε ψύχραιμος στο 4ο σετ, στο οποίο υπέστη νωρίς break και έμεινε πίσω με 0-3 και με 2-5.

Έκανε παρόλα αυτά το break back και δεν χρειάστηκε να πάει σε 5ο σετ, αφού κατάφερε να το κλείσει μετά από ένα συναρπαστικό tie-break, όπου απώλεσε προβάδισμα με διπλό mini-break στο 4-1, έσβησε ένα set point στο 5-6 και τελικά επικράτησε με 8-6!

Ήταν δίχως αμφιβολία η σημαντικότερη πρόκριση στην καριέρα του Πορτογάλου τενίστα, που δεν είχε βρεθεί ξανά στην καριέρα του σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης και τώρα θα είναι σε έναν 4ο γύρο. Επίσης και η μεγαλύτερη νίκη του, αφού δεν είχε ξανακερδίσει παίκτη από το Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα αντιμετωπίσει το Νο.3 του ταμπλό και φιναλίστ του 2022, Daniil Medvedev, που κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime με 3-0 σετ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots