Alcaraz: "Τα ρεκόρ που με ενδιαφέρουν είναι αυτά του Djokovic"

 
Alcaraz: "Τα ρεκόρ που με ενδιαφέρουν είναι αυτά του Djokovic"
tn team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 22:03

Ο Carlos Alcaraz έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ με την είσοδό του στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open, όμως με αρκετή ειλικρίνεια σχολίασε πως τα ρεκόρ που τον ενδιαφέρουν πραγματικά, είναι αυτά του Novak Djokovic.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alcaraz έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της open era που προκρίθηκε στους "16" για 7ο συνεχόμενο Grand Slam τουρνουά, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από την εποχή του Bjorn Borg.

Σίγουρα είναι κάτι που δείχνει πολλά για τον 20χρονο Ισπανό, που είναι εξίσου καλός σε όλες τις επιφάνειες και ήδη έχει μερικά πολύ σημαντικά ηλικιακά ρεκόρ στην κατοχή του, όπως το νεότερο Νο.1 και το νεότερο Year-end No.1 στην ιστορία της ΑΤΡ.

Παρόλα αυτά, όταν άκουσε γι' αυτό το ρεκόρ στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, αφενός το αντιμετώπισε με ταπεινότητα, λέγοντας πως δεν θέλει οι αριθμοί αυτοί να μπαίνουν στο κεφάλι του και να τον επηρεάζουν, αφετέρου δεν έκρυψε πως τα ρεκόρ που τον ενδιαφέρουν πραγματικά είναι αυτά του Novak Djokovic, στόχος του δηλαδή δεν είναι άλλος από το να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών.

"Προσπαθώ να μην δίνω σημασία σ' αυτά τα πράγματα. Τα ρεκόρ που όντως με ενδιαφέρουν να σπάσω, είναι αυτά του Novak. Αυτά με παρακινούν στην καριέρα μου. Και τα υπόλοιπα είναι ωραία, αλλά προσπαθούμε να μην τους δίνουμε και πολλή σημασία. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου, που είναι να γίνομαι καλύτερος. Τα ρεκόρ πάντα είναι ωραίο να έρχονται, όμως είναι πιθανό και να σου κάνουν ζημιά, αν τους δώσεις υπερβολική σημασία."

Στον 4ο γύρο του Australian Open, o Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic, τη Δευτέρα (22/01).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots