Masterclass επιστροφών από τον Medvedev! (vid)

 
Masterclass επιστροφών από τον Medvedev! (vid)
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 16:11

Ο Daniil Medvedev παραχώρησε μια πολύ διαφορετική on-court συνέντευξη στον Jim Courier, δίνοντας ένα... Masterclass σε κάτι που κάνει εξαιρετικά καλά, τις επιστροφές.

Ο Medvedev πήρε το μικρόφωνο και έδειξε στον Courier και σε όσους παρακολουθούσαν πως κατέληξε να επιστρέφει από τόσο πίσω στο γήπεδο. Εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν από έναν αγώνα με τον Jo-Wilfried Tsonga στις αρχές της καριέρας του, αλλά και αργότερα, κάθε φορά που αντιμετώπιζε big server και δεν μπορούσε να βρει break points, αποφασίζοντας να καταφύγει στη λύση του να κάνει πίσω βήματα στο γήπεδο.

"Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι μπορώ να παίξω με πολλούς παίκτες έτσι, γιατί όταν η μπάλα έρχεται σε μένα δεν κάνω ακριβώς επιστροφή σερβίς, κάνω περισσότερο ένα κανονικό top spin χτύπημα, γιατί όταν η μπάλα έρχεται σε μένα είναι στην καλή της θέση. Έτσι κατάλαβα ότι η επιστροφή μου είναι καλύτερη από αυτό το σημείο και ξεκίνησα να παίζω καλύτερα", είπε ο Medvedev.

Ο Courier τον ρώτησε στη συνέχεια αν το ύψος είναι απαραίτητο σ' αυτή την τακτική, ή αν μπορούν να την ακολουθήσουν και άνθρωποι πιο... κανονικού αναστήματος: "Νομίζω ότι μπορείς, γιατί κάνω πολλές επιστροφές τρέχοντας προς την μπάλα. Όταν είσαι κοντά απλά κάνεις ένα βήμα και μπλοκάρεις την επιστροφή. Από αυτό το σημείο συνήθως κάνεις 3-4 βήματα και με προπόνηση νομίζω πως ο καθένας μπορεί να το κάνει. Το καλό του να επιστρέφεις από εδώ είναι πως είναι δύσκολο να τη στείλεις έξω."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το τι συμβαίνει αν ο αντίπαλος κάνει drop shot και χρειαστεί να κάνει σπριντ 25 μέτρων: "Αυτό είναι ένα πρόβλημα, ο Nuno (Borges) έπαιξε εκπληκτικά το drop shot σήμερα. Πάντα φέρνω για παράδειγμα τον Alcaraz, που είναι ένας από τους καλύτερους στα drop shot, αν όχι ο καλύτερος. Στο τελικό του Indian Wells μου έβγαλε κάπου στους 10 winner με drop shot. Μετά πήγα στο Μαϊάμι και πρόσεξα ότι όλοι προσπαθούσαν να μου κάνουν drop shot! Αν όμως το drop shot σου δεν είναι το τέλειο, τότε θα κερδίσω το τουρνουά! Οπότε ήμουν χαρούμενος που το έκαναν αυτό. Σήμερα δεν ήταν και τόσο ευχάριστα γιατί τα drop shot του (Borges) είναι απίστευτα. Το δουλεύουμε αυτό με τον γυμναστή μου, ένα μέρος της προπόνησης είναι να επιστρέφω σερβίς από αυτό το σημείο και μετά να τρέχω στο φιλέ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots