Australian Open: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
Australian Open: Το πρόγραμμα των ημιτελικών
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 - 11:50

O Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Sinner και ο Medvedev τον Zverev, στους δυο πολύ μεγάλους ημιτελικούς του αυριανού προγράμματος του Australian Open.

Ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner σε ένα πολύ μεγάλο ματς, που θα αρχίσει στις 05:30 το πρωί ώρα Ελλάδας την Παρασκευής.

Θα είναι η 7η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Djokovic να έχει κερδίσει τον Sinner 4 φορές (4-2), ωστόσο ο Ιταλός είχε κερδίσει 2 φορές τον Djokovic σε συνεχόμενες εβδομάδες στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, σε ATP Finals και Davis Cup, και από τότε συνεχίζει να παίζει τρομερό τένις.

Δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ στο τουρνουά ο Sinner, που για 1η φορά στην καριέρα του θα παίξει στα ημιτελικά του Australian Open και για 2η σε ένα Grand Slam, διεκδικώντας την 1η του πρόκριση ever σε έναν major τελικό.

Ο Djokovic αντίθετα θα βρεθεί για 11η φορά στα ημιτελικά του Australian Open και όσες φορές μπαίνει στα ημιτελικά κατακτά και τον τίτλο. Συνολικά θα είναι η 48η συμμετοχή του Nole σε έναν Grand Slam ημιτελικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο Daniil Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev. Θα είναι η 19η μεταξύ τους αναμέτρηση, με τον Ρώσο να προηγείται με 11-7 στις νίκες.

Ο Medvedev θα βρεθεί για 3η φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης και τις 2 προηγούμενες, το 2021 και το 2022, είχε προκριθεί στον τελικό. Συνολικά θα είναι ο 8ος ημιτελικός του σε Grand Slam (5-2).

O Zverev, ο οποίος έκανε ίσως τον καλύτερο αγώνα του από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και απέκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Carlos Alcaraz στα προημιτελικά, θα βρεθεί για 2η φορά στα ημιτελικά του Australian Open μετά το 2020 και για 7η σε ένα Grand Slam. Έχει κερδίσει μόλις τον έναν από τους 6 προηγούμενους (1-5) και διεκδικεί την 1η του πρόκριση σε τελικό στη Μελβούρνη.

Και οι δυο ημιτελικοί θα μεταδοθούν από το Eurosport 1HD και θα είναι διαθέσιμοι και στην εφαρμογή του Eurosport.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26/01):

Rod Laver Arena:
05:30 Novak Djokovic [1] v. Jannik Sinner [4] Eurosport 1HD
10:30 Daniil Medvedev [3] v. Alexander Zverev [6] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots