Συνεχίζει το σερί ο Nadal στο Davis Cup

 
Συνεχίζει το σερί ο Nadal στο Davis Cup
Συνεχίζει το σερί ο Nadal στο Davis Cup
tennisnews team Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 - 23:04

Ακόμα μια άψογη εμφάνιση πραγματοποίησε στο Caja Magica της Μαδρίτης ο Rafael Nadal, ο οποίος απώλεσε μόλις 4 games από τον Daniel Evans, για να φτάσει τις 27 διαδοχικές νίκες μονού στο Davis Cup!

Το σερί καλά κρατεί για τον Nadal, που δείχνει ανίκητος σ' αυτή τη διοργάνωση, όπως ανίκητος δείχνει να είναι και αυτή την εβδομάδα. Ο καλύτερος Ισπανός τενίστας όλων των εποχών και Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνέτριψε τον Dan Evans με 6-4, 6-0 και κράτησε την Ισπανία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Για μια ακόμα μέρα, ο Nadal ανέλαβε μεγάλο βάρος στους ώμους του, καθώς η Ισπανία ήταν πίσω στον ημιτελικό με τη Μεγάλη Βρετανία, μετά τη νίκη του Kyle Edmund επί του Feliciano Lopez με 6-3, 7-6 (3).

Ήταν ωστόσο για μια ακόμα φορά πολύ εντυπωσιακός, για να κερδίσει 8 συνεχόμενα games απέναντι στον Evans ο Rafa, που μετέτρεψε το 4-4 σε 6-4, 6-0 και ισοφάρισε για την Ισπανία έπειτα από 86 λεπτά παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Nadal είχε 2 break point από το 4ο game (2-2), o Evans ωστόσο έμεινε στο ματς έως το 4-4. Ακολούθησαν 4 διαδοχικά break για τον κάτοχο 19 Grand Slam τίτλων, που στα πρώτα 2 service games του έχασε 7 πόντους και σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, απώλεσε μόλις 6 πόντους από τη γραμμή του σερβίς! Επίσης δεν απειλήθηκε ποτέ με break point.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Rafa σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά, ενώ έχει κερδίσει επίσης και τα 2 διπλά που έχει δώσει αυτή την εβδομάδα στο Caja Magica της Μαδρίτης. Θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο αποφασιστικό παιχνίδι του διπλού, που μαζί με τον Feliciano Lopez θα αγωνιστεί απέναντι στους Jamie Murray και Neal Skupski.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots