Τσιτσιπάς: "Ένας πόντος έκρινε τη νίκη" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ένας πόντος έκρινε τη νίκη" (vid)
tn team Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 12:02

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τη νίκη του επί του Grigor Dimitrov, που ενίσχυσε το προβάδισμα της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας στο United Cup.

"Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και ουσιαστικά ένας πόντος έκρινε τη νίκη. Ήταν δύσκολο στην αρχή να παίζω με τόση ζέστη και χαίρομαι που έκλεισε η οροφή. Κάναμε ένα σπουδαίο ματς και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο να πάρω τη νίκη. Ο Grigor είναι ένας εκπληκτικός παίκτης που παραμένει ανταγωνιστικός με τους καλύτερους του κόσμου. Χαίρομαι που έστω και στο tie-break μπόρεσα να πάρω τη νίκη", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε από το court, μετά τη νίκη του με 4-6, 6-2, 7-6 (4) επί του Dimitrov στη RAC Arena του Περθ.

Χάρη στη νίκη αυτή, η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Βουλγαρίας την 1η μέρα του United Cup και ένα αποφασιστικό βήμα για να πετύχει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση. Στο πρώτο μονό, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε κερδίσει την Isabella Shinikova με 3-6, 6-4, 6-1.

"Η Δέσποινα άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Είμαι περήφανος για εκείνη, γιατί αυτή η νίκη δίνει πολλά στην ομάδα. Είναι μεγάλη μαχήτρια και είναι σημαντικό να έχουμε παίκτριες σαν κι αυτή. Ήρθαμε εδώ ως ομάδα για να διασκεδάσουμε, αλλά και να παλέψουμε. Χάρηκα που μοιράστηκα τη νίκη αυτή με τα άλλα παιδιά. Χαίρομαι που ήρθε αυτή η διοργάνωση και πιστεύω πως θα παραμείνει στο tour για πολλά χρόνια."

Αύριο θα συνεχιστεί το tie της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με την ομάδα μας να χρειάζεται μια μόνο νίκη. Στις 4 τα ξημερώματα η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Viktoriya Tomova, ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Μιχάλη Περβολαράκη με τον Dimitar Kuzmanov και το μικτό διπλό (αναλυτικά το πρόγραμμα).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots