Μεγάλη νίκη για Norrie κόντρα στον Nadal (vids)

 
Μεγάλη νίκη για Norrie κόντρα στον Nadal (vids)
Tennis Australia/ATP Tour, Peter Staples
tennisnews team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 9:40

Μπορεί πέρσι ο Rafael Nadal να έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του σε μια σεζόν από την Αυστραλία, φέτος όμως άνοιξε τις υποχρεώσεις του με το.. αριστερό, καθώς ηττήθηκε από τον Cameron Norrie στην πρεμιέρα της Ισπανίας στο United Cup.

Ο Norrie μάλιστα επέστρεψε από σετ πίσω, για να κάνει μια ηχηρή δήλωση στην πρεμιέρα του για το 2023, επικρατώντας του κατόχου 22 Grand Slams τίτλων με 3-6, 6-3, 6-4.

Ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας δεν είχε κερδίσει κανένα σετ στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον Nadal, αλλά σήμερα άλλαξε τη μοίρα του, ανατρέποντας τα πράγματα από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα.

Πιο αναλυτικά, ο Rafa κατάφερε να είναι ο πιο ουσιαστικός παίκτης στο εναρκτήριο σετ, στο οποίο έκανε το break στο 6ο game για το 4-2 και στο επόμενο game έσβησε ένα break point, για να κάνει και το 5-2.

Στο 2ο σετ οι ρόλοι άλλαξαν και ο Norrie ήταν εκείνος που έκανε το μοναδικό break, ξανά στο 6ο game, για το 4-2. Μάλιστα ο Βρετανός χρειάστηκε και εκείνος να σώσει ένα break back point στο επόμενο game για να κάνει το 5-2. Είχε διπλό set point για το 6-2 στη συνέχεια, με τον Nadal να αντιστέκεται και να μειώνει σε 5-3, αλλά να μην καταφέρνει να κάνει κάτι περισσότερο γι' αυτό το σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο norrie ήταν καλύτερος και ο Nadal χρειάστηκε να σβήσει ένα break point για να κρατήσει το σερβίς του στο 3ο game και να προηγηθεί με 2-1. Απειλήθηκε ξανά στο 5ο game o Ισπανός και αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, με τον Βρετανό να παίρνει το break για το 3-2.

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Rafa πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά ο Norrie έσβησε διπλό break point στο 6ο game για να κάνει το 4-2 και άλλο ένα στο 8ο game, για να κάνει το 5-3. Με ένα love service game στο 10ο game, o ψύχραιμος Βρετανός ολοκλήρωσε τον μεγάλο του θρίαμβο για το 6-4.

Με τη νίκη αυτή η Μεγάλη Βρετανία έκανε το 1-0 επί της πανίσχυρης Ισπανίας, που βεβαίως δεν έχει στο δυναμικό της τον Carlos Alcaraz. Θα ακολουθήσει το μονό των γυναικών, όπου η Nuria Parrizas Diaz θα αντιμετωπίσει την Katie Swan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots