To fair play του Dimitrov (vids)

 
To fair play του Dimitrov (vids)
tn team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 11:15

O Grigor Dimitrov μπορούσε να κερδίσει έναν εύκολο πόντο σε πολύ κρίσιμο σημείο στην αναμέτρησή του με τον David Goffin, επέλεξε όμως να κάνει αυτό που θεωρούσε σωστό και να διορθώσει τους διαιτητές, δίνοντας τη δυνατότητα στον Βέλγο να παίξει τον πόντο από την αρχή. Δείτε το όμορφο στιγμιότυπο.

Το συμβάν έγινε στο 12ο game του 2ου σετ, με τον Goffin να σερβίρει για την παραμονή του στην αναμέτρηση. Ένας επόπτης έκρινε πως ο Βέλγος είχε πατήσει τη γραμμή την ώρα που έκανε δεύτερο σερβίς στο 5-6, 15-30 κι έτσι καταλόγισε "foot fault". Σπανίως ένας chair umpire επεμβαίνει σε μια τέτοια απόφαση, μιας και είναι ένα πεδίο που ανήκει αποκλειστικά στους κριτές γραμμών κι έτσι το μόνο που έκανε η συγκεκριμένη διαιτητής, ήταν να δώσει τον πόντο στον Dimitrov.

Ο Βούλγαρος θα έκανε το 15-40 και θα είχε διπλό match point στη διάθεσή του, αν δεν είχε διαφορετική άποψη από τον επόπτη, κάτι που εξέφρασε και φωναχτά, ζητώντας από τον αντίπαλό του να σερβίρει ξανά: "Σέρβιρε ξανά Dav, σέρβιρε ξανά, αυτά είναι μ*λ*κίες".

Σε αυτή την περίπτωση ο chair umpire δεν μπορεί να κάνει πολλά, από το να σεβαστεί το fair play του αντιπάλου κι έτσι η διαιτητής ανακοίνωσε την επανάληψη του πόντου και την επανέναρξη του παιχνιδιού με πρώτο σερβίς από το 15-30.

Τελικά, ο Dimitrov κέρδισε τους 2 επόμενους πόντους και πήρε τη νίκη με 6-2, 7-5, έχοντας καθαρή τη συνείδησή του.

"Γνωρίζω πως σερβίρει. Ποτέ δεν στέκεται κοντά στη γραμμή. Για μένα αυτό είναι ο αθλητισμός, η ευγενής άμιλλα, η φιλία και πολλά ακόμα. Είμαι αυτός που είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω", είπε ο Dimitrov μετά το παιχνίδι.

Χάρη στη νίκη του Dimitrov, η Βουλγαρία ισοφάρισε σε 1-1 το Βέλγιο, που είχε προηγηθεί νωρίτερα με τη νίκη της Alison Van Uytvanck επί της Isabella Shinikova, με 6-1, 3-6, 6-3.

Το tie θα συνεχιστεί αύριο, με μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με αυτές τις δυο ομάδες. Αν το Βέλγιο κερδίσει, τότε θα παίξει με την Ελλάδα το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου για την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα νοκ άουτ. Αν η Βουλγαρία κερδίσει, τότε η Ελλάδα θα έχει πιθανότητες πρόκρισης ακόμα και αν ηττηθεί από το Βέλγιο την Τρίτη (3 Ιανουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots