United Cup: Ήδη στα ημιτελικά η Πολωνία (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 9:30

Με την Iga Swiatek και τον Hubert Hurkacz να καθαρίζουν από τα μονά την υπόθεση πρόκριση, η Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα που μπήκε στους ημιτελικούς του United Cup.

Η Πολωνία θα πάει στο Σίδνεϊ για τις τελικές φάσεις του United Cup, καθώς κέρδισε την Κίνα με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Περθ με το αήττητο σε 3 συναντήσεις.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, ο Hubert Hurkacz έσωσε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε νωρίς στο παιχνίδι, υπερασπίστηκε το σερβίς του σε όλη τη διάρκεια του ματς και με ένα break σε κάθε σετ έφτασε χωρίς πρόβλημα στη νίκη επί του Zhizhen Zheng με 6-3, 6-4.

Τη σκυτάλη πήρε η Swiatek, η οποία διατήρησε το αήττητο και έκανε το 3 στα 3 χωρίς να έχει χαμένο σετ στις προσωπικές της μονομαχίες στο τουρνουά, επικρατώντας καθαρά της Qinwen Zheng με 6-2, 6-3.

Στο μεικτό διπλό προφανώς δεν υπήρξε λόγος να χρησιμοποιήσει τους βασικούς της παίκτες η ομάδα της Πολωνίας, παρόλα αυτά όμως οι Πολωνοί πήραν κι αυτόν τον πόντο, με την Katarzyna Piter και τον Jan Zielinski να επικρατούν της Xiaodi You και του Fajing Sun με 6-3, 5-7, 10-7.

Η Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα που μπήκε στα ημιτελικά του United Cup και θα περιμένει την αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Νορβηγία, που θα γίνει αύριο στο Σίδνεϊ.

Η Γαλλία εξασφάλισε σήμερα την 1η θέση στο Group D και την πρόκριση στα προημιτελικά, χάρη στη νίκη της με 3-0 επί της Ιταλίας και αφήνοντας παράλληλα στη 2η θέση τη Γερμανία του Alexander Zverev, που θα περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να μάθει αν θα συνεχίσει στο τουρνουά.

O Adrian Mannarino κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 6-4, 6-4, ενώ η Caroline Garcia επικράτησε της Jasmine Paolini με 6-4, 5-7, 6-4. Στο αδιάφορο βαθμολογικά μεικτό διπλό, οι Elixane Lechemia και Edouard Roger-Vasselin επιβλήθηκαν με 7-6 (5), 6-4 των Nuria Brancaccio και Flavio Cobolli. 

Θυμίζουμε πως μένει ο όμιλος της Ελλάδας για να ολοκληρωθεί το group stage του United Cup, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τον Καναδά στο Σίδνεϊ, ενώ αργότερα σήμερα θα γίνει ο δεύτερος προημιτελικός και τελευταίο tie στο Περθ, μεταξύ της Σερβίας και της Αυστραλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots