Θα παίξει στο Ρίο ο Rafa

 
Θα παίξει στο Ρίο ο Rafa
Θα παίξει στο Ρίο ο Rafa
tennisnews team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 - 3:39

Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες τις τελευταίας στιγμής, αλλά ο Rafael Nadal τελικά ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει σε όλα τα τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο την επόμενη εβδομάδα! 

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από το Ρίο, ο Rafael Nadal θα αγωνιστεί και στα τρία τουρνουά που έχει δικαίωμα συμμετοχής, δηλαδή στο μονό, στο διπλό και στο μεικτό διπλό. 

"Η ομάδα και γω αποφασίσαμε να αγωνιστώ. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν είναι ιδανική η κατάσταση για μένα, αλλά την ίδια ώρα η αρχηγός της ομάδας είναι αισιόδοξη πως η καλύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσω να φέρω μερικά θετικά αποτελέσματα στη χώρα μας. Το καλύτερο απ' όλα είναι πως στις 6 ώρες που έκανα προπόνηση σήμερα, ο καρπός δεν ήταν χειρότερα από χθες, κάτι που είναι θαυμάσιο", δήλωσε ο κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων.

Υπήρξε έντονη ανησυχία χθες, σχετικά με το αν θα αγωνιστεί ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας στα μονά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν γεγονός πως θα κουβαλούσε την ισπανική σημαία στην τελετή έναρξης την Παρασκευή και πως θα ήταν μέλος της ισπανικής αποστολής, ωστόσο υπήρξαν σκέψεις να αποσύρει τη συμμετοχή του από το ταμπλό των μονών. 

Είχε ακουστεί μάλιστα πως ήταν έτοιμος να πάρει τη θέση του ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην ισπανική αποστολή. Ο Toni Nadal δήλωσε πως η ομάδα του Rafa θα έπαιρνε την τελική απόφαση σήμερα, μετά και από συνομιλία με την αρχηγό της αποστολής, Conchita Martinez, για το τι είναι καλύτερο για την Ισπανία, μιας και ο 30χρονος αριστερόχειρας ξεκάθαρισε πως ο καρπός του δεν είναι ακόμα έτοιμος για το πιο ανταγωνιστικό τένις. 

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Rafa και τους fans του, που την επόμενη εβδομάδα θα τον δουν να δίνει τους πρώτους του αγώνες, μετά από το Roland Garros και μια απουσία που έφτασε τους 2 μήνες.

Εκτός από τα μονά, ο Nadal θα είναι και στο διπλό ανδρών, μαζί με τον Marc Lopez, καθώς και στο μεικτό διπλό, μαζί με την πρωταθλήτρια του Roland Garros, Garbine Muguruza.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots