Χρυσή Bencic στο Τόκιο! (vid)

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 17:30

H Belinda Bencic αναδείχθηκε Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, κερδίζοντας σε έναν κλειστό τελικό τη Marketa Vondrousova με 2-1 σετ.

Τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της είχε η Belinda Bencic, η οποία επικράτησε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο της Marketa Vondrousova με 7-5, 2-6, 6-3 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Έγινε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δυο παίκτριες, που είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στον τελικό. Στα πρώτα 6 games της αναμέτρησης οι δυο παίκτριες ήταν ισόπαλες έχοντας κάνει από 2 break, ενώ η Bencic σε ένα κρίσιμο game στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 4-3. Η Ελβετίδα έκανε τελικά το μεγάλο break στο 12ο game, το οποίο της έδωσε το σετ με 7-5.

Μια διαφορετική ιστορία ήταν το 2ο σετ, στο οποίο η Vondrousova κυριαρχούσε πλήρως και "έσπασε" το σερβίς της Bencic στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1) χωρίς να κινδυνέψει καθόλου στο δικό της σερβίς, για να κατακτήσει το σετ με 6-2.

Η 23χρονη Τσέχα μπήκε με φόρα και στο 3ο σετ για να κάνει break στο 1ο game και να προηγηθεί, όμως η Bencic κέρδισε τα 3 επόμενα games, για να περάσει εκείνη μπροστά με 3-1. Η Vondrousova ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η Bencic είχε τον τελευταίο λόγο, ανακτώντας το πάνω χέρι με νέο break για το 5-3 και σερβίροντας στη συνέχεια επιτυχώς για τη νίκη, έπειτα από ένα game που χρειάστηκε να σβήσει 3 break points!

Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα της 24χρονης Bencic, που το 2019 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του US Open και του WTA Finals και τον Φεβρουάριο του 2020 έφτασε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια η Ελβετίδα, η οποία όμως κατάφερε να βρεθεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο από το δεύτερο μισό του 2019 και στο Τόκιο κάνει ένα επικό τουρνουά, αφού κέρδισε ήδη ένα χρυσό και αύριο θα διεκδικήσει και δεύτερο, στον τελικό του διπλού γυναικών!

Και η Vondrousova είχε ένα φανταστικό τουρνουά, έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων και τη Naomi Osaka. Η νεαρή Τσέχα έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα της σε έναν πολύ μεγάλο τελικό, όπως και στο Roland Garros του 2019 όμως (ηττ. από Ashleigh Barty) θα αρκεστεί στη 2η θέση, που στην προκειμένη περίπτωση ισοδυναμεί με ένα διόλου άσχημο έπαθλο, το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο.

Θυμίζουμε πως το χάλκινο μετάλλιο στο μονό γυναικών πήρε η Elina Svitolina, η οποία κέρδισε νωρίτερα στον αγώνα της 3ης θέσης την Elena Rybakina με μια απίστευτη ανατροπή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots