O Carballes Baena κέρδισε τον Shapovalov σε επική μάχη (vid)

 
Roberto Carballes Baena
Roberto Carballes Baena © Eurosport
tennisnews team Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 - 17:44

Ο Denis Shapovalov έχασε 2 φορές την ευκαιρία να κλείσει στο σερβίς του τη "μαραθώνια" μάχη του με τον Roberto Carballes Baena και το πλήρωσε, με τον Ισπανό να φτάνει σε μια επική πρόκριση στο Suzanne Lenglen!

Με το ρολόι να έχεις μόλις συμπληρώσει 5 ώρες αγώνα, ο Carballes Baena πανηγύρισε τη νίκη επί του Shapovalov με 7-5, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 8-6 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 27χρονος Ισπανός ήταν πολύ σταθερός σε όλο το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε τα κακά διαστήματα του Shapovalov, που δεν ήταν λίγα. Δυο φορές προηγήθηκε με σετ, αλλά ο νεαρός Καναδός, που πρόσφατα πραγματοποίησε και την πρώτη του είσοδο στο Top 10, επέστρεψε και τις δυο φορές. Το 2ο σετ μάλιστα κατάφερε να το "κλέψει" κατά μια έννοια, καθώς υπέστη break στο 11ο game κι έμεινε πίσω με 5-6, αλλά έκανε break back στη συνέχεια και κέρδισε το tie-break.

Έχοντας επιστρέψει 2 φορές από σετ πίσω, ο Shapovalov είχε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή στο 5ο σετ, στο οποίο έκανε break αρχικά στο 5ο game, για να προηγηθεί με 3-2. Έσβησε break point πριν φτάσει στο 5-3 ο 21χρονος Καναδός, στο 10ο game όμως, όταν σέρβιρε για την πρόκριση, υπέστη τελικά το break και ισοφαρίστηκε.

Ανέκτησε το πάνω χέρι με νέο break o Shapovalov, που σέρβιρε στο 6-5 για τη νίκη για 2η φορά, ούτε τότε όμως τα κατάφερε. Ο Carballes Baena έκανε και 2ο συνεχόμενο break, ισοφάρισε σε 6-6 και αργότερα κράτησε το σερβίς του για να πάρει το πρώτο του προβάδισμα στο σετ μετά από το 3ο game.

Στο 14ο game ο Ισπανός πίεσε ξανά τον Shapovalov, που και τότε έδειξε να μην μπορεί να κρατήσει το βάρος στους ώμους του. Ήρθε αντιμέτωπος με match point o Καναδός και με το 106 (!) αβίαστο λάθος του, ολοκληρώθηκε η πολύ μεγάλη νίκη του Carballes Baena, που έκανε 3 συνεχόμενα break στο τέλος του παιχνιδιού.

Για πρώτη φορά θα βρεθεί στον 3ο γύρο ενός Grand Slam o Carballes Baena, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Grigor Dimitrov. Ο Βούλγαρος κάνει πολύ καλό τουρνουά και κέρδισε τον Andrej Martin με 6-3, 7-6 (5), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots