Πήρε "ρεβάνς" από την Anisimova η Halep (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep Eurosport
tennisnews team Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 - 16:16

H Simona Halep είχε πάρει μόλις 6 games πέρσι στα προημιτελικά του Roland Garros από την Amanda Anisimova. Αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε ξανά τη νεαρή Αμερικανίδα και τη συνέτριψε με 6-0, 6-1, παίρνοντας τη ρεβάνς σε ένα πολύ διαφορετικό ματς.

54 λεπτά ήταν αρκετά για τη Simona Halep, που συνέτριψε την Amanda Anisimova με 6-0, 6-1 και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για την τελική 16άδα του Roland Garros.

H πρωταθλήτρια του 2018 και Νο.1 στο ταμπλό, έκανε ένα σπουδαίο ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 15 winners και 7 αβίαστα λάθη. Έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 6 φορές το σερβίς της Αμερικανίδας, από 3 σε κάθε σετ.

Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στη 19χρονη, από την οποία είχε ηττηθεί πέρσι στα προημιτελικά, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Roland Garros.

Κάνοντας μια άψογη πρώτη εβδομάδα στο Παρίσι, η Halep έχασε μόλις 12 games και κανένα σετ στα πρώτα τρια παιχνίδια της και θα αντιμετωπίσει ακόμα μια πολύ νέα και ταλαντούχα παίκτρια στον 4ο γύρο.

Ο λόγος για την Iga Swiatek από την Πολωνία, που επιβλήθηκε της Eugenie Bouchard με 6-3, 6-2, μέσα σε 74 λεπτά. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκρίθηκε στη 16άδα ενός Slam η 19χρονη Πολωνή, καθώς ήταν στον 4ο γύρο του Roland Garros και το 2019, ενώ είχε παίξει και στον 4ο γύρο του Australian Open φέτος, αλλά είναι σίγουρα το εντυπωσιακότερο πέρασμά της σε 3 γύρους ενός Slam, καθώς έχει χάσει 13 games ως τώρα, από τις Marketa Vondrousova (6-1, 6-2), Su-wei Hsieh (6-1, 6-4) και Bouchard.

Tέλος, την παρουσία της στον 4ο γύρο εξασφάλισε και η Elina Svitolina, που κέρδισε την Ekaterina Alexandrova με 6-4, 7-5 σε ένα κλειστό παιχνίδι και περιμένει την αναμέτρηση της Caroline Garcia με την Elise Mertens, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots