Συντριπτικός Rublev στους "16" (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Eurosport
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 13:57

O Andrey Rublev έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς και κέρδισε μέσα σε 94 λεπτά τον Kevin Anderson, για να φτάσει τις 8 συνεχόμενες νίκες και να προκριθεί για 1η φορά στους "16" του Roland Garros.

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Andrey Rublev, που συνέτριψε με 6-3, 6-2, 6-3 τον Kevin Anderson μέσα σε 1 ώρα και 34 λεπτά, για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο 23χρονος Ρώσος είχε 27 winners και 16 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο αντίπαλός του είχε 22 winners και 33 αβίαστα λάθη. Επιπλέον, ο Rublev δεν κινδύνεψε με break point καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ έκανε από ένα break στο ξεκίνημα του 1ου και του 2ου σετ, θέτοντας γερές βάσεις γι' αυτή την πρόκριση.

Στο 2ο σετ έκανε και δεύτερο break για να το πάρει στα 8 games, ενώ στο 3ο σετ έκανε επίσης δυο break, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον Rublev, που προέρχεται από την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας του, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Επίσης, με την πρόκριση αυτή ο Rublev πλησίαζει και την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ακόμα πολλά σενάρια είναι ανοιχτά, αλλά ο Ρώσος αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλές πιθανότητες για να μπει στο Top 10, καθώς έχει μπροστά του και μια μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί στα προημιτελικά. 

Ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Marton Fucsovics, ο οποίος επιβλήθηκε του Thiago Monteiro με 7-5, 6-1, 6-3 και προκρίθηκε και αυτός για 1η φορά στους "16" του Γαλλικού Όπεν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots