Και τώρα Felix! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 18:59

O Rafael Nadal έκανε το καθήκον του απέναντι στον Botic Van De Zandschulp και προκρίθηκε χωρίς να χάσει σετ στον 4ο γύρο του Roland Garros, όπου τον περιμένει ένα δυνατό τεστ με τον Felix Auger-Aliassime.

Αν και χαλάρωσε λίγο στο 3ο σετ, ο Rafael Nadal ολοκλήρωσε και σήμερα την αποστολή του στα 3 σετ, επικρατώντας του Van De Zandschulp με 6-3, 6-2, 6-4, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στη 16άδα του Roland Garros.

Ο 13 φορές πρωταθλητής και κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, τελείωσε τον αγώνα με 25 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη, αξιοποιώντας τα 6 από τα 12 break points του στο ματς. Υπέστη και 2 break στο παιχνίδι ο Rafa, ο οποίος έδειξε μια χαλάρωση στο 3ο σετ, που λίγο έλειψε να τον βάλει σε περιπέτειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Rafa έχασε το σερβίς του στο 1ο game, αλλά αντέδρασε άμεσα και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-2 στο 1ο σετ. Εξίσου επιβλητικός ήταν και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1.

Στο 3ο σετ ο Ισπανός είχε προηγηθεί με 4-0 και είχε break point για το 5-0, δείχνοντας ικανός να το τελειώσει με bagel. O Van De Zandschulp ωστόσο έμεινε στο σετ και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και μια προσπάθεια για μια επική ανατροπή.

Ο Ολλανδός κατάφερε να μειώσει σε 4-3, ενώ στο 10ο game έσβησε ένα match point και είχε ένα break point για το 5-5! Ο Rafa στάθηκε στο ύψος του, έμεινε στο game και τελικά ολοκλήρωσε το ματς στο 2ο match point, μέσα και σε ανακούφιση όπως πήγαν τα τελευταία games.

Μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά στο Suzanne Lenglen, o Rafa έβαλε την υπογραφή του για την 108η νίκη του στο Roland Garros (108-3) και 301η σε Grand Slam διοργανώσεις (301-41).

Στον 4ο γύρο, όπου θα βρεθεί για 17η φορά στην καριέρα του (σε 18 παρουσίες στο τουρνουά), ο Rafa θα έρθει αντιμέτωπος με το πρώτο του σοβαρό τεστ, που ακούει στο όνομα Felix Auger-Aliassime.

O Auger-Aliassime, που εκτός από ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης προπονείται και από τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον Rafa, Toni Nadal, κέρδισε λίγο πριν τον Filip Krajinovic με 7-6 (3), 7-6 (2), 7-5, σε τρια πολύ κλειστά σετ.

Mόλις άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί Nadal και Auger-Aliassime και ήταν πριν 3 χρόνια στη Μαδρίτη, όπου ο Ισπανός είχε επικρατήσει με 6-3, 6-3. Τότε ο Καναδός ήταν μόνο 18 ετών και πολύ μακριά από το Top 10 όπου βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots