Πίσω στις straight sets νίκες ο Zverev (vids)

 
Πίσω στις straight sets νίκες ο Zverev (vids)
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 22:04

Μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2ου γύρου, ο Alexander Zverev επέστρεψε σήμερα στις straight sets νίκες, κάνοντας έναν καλό αγώνα για να κερδίσει με 3-0 σετ τον Brandon Nakashima.

O Zverev έπαιξε σε γενικές γραμμές σε ένα πολύ καλό επίπεδο και επικράτησε του Nakashima με 7-6 (2), 6-3, 7-6 (5), έπειτα από 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα στο Suzanne Lenglen.

Δεν ήταν εύκολη αποστολή για τον Zverev, που έκανε καλή δουλειά στο να αποφύγει να παίξει επιπλέον σετ, δυο μέρες μετά την δύσκολη επικράτησή του στα 5 σετ επί του Sebastian Baez.

Στο 1ο σετ ο Γερμανός ήρθε 2 φορές αντιμέτωπος με break point, στο 2ο game και τις δυο, αλλά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 1-1. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, έκλεινε ευκολότερα τα service games του και μπορεί να οδηγήθηκε σε tie-break από τον Αμερικανό, ήταν όμως αισθητά καλύτερος και το κατέκτησε εύκολα με 7-2.

Έχοντας ανεβάσει πολύ το επίπεδό του, ο Zverev έκανε και το break νωρίς στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια έσβησε 2 ακόμα break points για το 4-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς, για να κλείσει το σετ στο 9ο game (6-3).

Και στο 3ο σετ έκανε πρώτος break o Zverev, που πέρασε μπροστά με 3-2, όμως ο Nakashima είχε την απάντηση και πήρε τα 2 επόμενα games. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Γερμανό να ανατρέπει το 2-4 και το 4-5, επικρατώντας με 7-5 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και ανακούφιση, που απέφυγε μια νέα περιπέτεια.

Για 5η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros o Zverev, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Παρίσι πέρσι, όταν έχασε στα 5 σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά.

Θα αναζητήσει την Κυριακή την 4η πρόκρισή του στα προημιτελικά, απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά, Bernabe Zapata Miralles.

Ο 25χρονος Ισπανός κέρδισε νωρίτερα τον John Isner με 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (5), 6-3, πετυχαίνοντας την 6η διαδοχική του νίκη στα γήπεδα του Roland Garros, όπου τις προηγούμενες μέρες απέκλεισε δυο ακόμα Αμερικανούς, τους Michael Mmoh και Taylor Fritz. Για 1η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στους "16" ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots