Στα 5 σετ ο Rafa, έκλεισε η τιτανομαχία με Nole! (vids)

 
Στα 5 σετ ο Rafa, έκλεισε η τιτανομαχία με Nole! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 - 21:36

O Rafael Nadal μονομάχησε για 4,5 ώρες με τον Felix Auger-Aliassime, κατάφερε όμως να τον κερδίσει στα 5 σετ και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Το πρώτο δυνατό του τεστ στο φετινό Roland Garros, έφερε και μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον Rafael Nadal, που την έφερε εις πέρας επικρατώντας του Felix Auger-Aliassime με 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, σε 4 ώρες και 21 λεπτά μάχης στο Philippe Chatrier.

Ο 36χρονος Ισπανός, 13 φορές πρωταθλητής στο Roland Garros και κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, προκρίθηκε για 16η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του χωμάτινου major.

Μόνο δυο φορές ηττήθηκε στο τουρνουά όταν έφτασε στα προημιτελικά και οι δυο ήταν από τον επόμενο αντίπαλό του, Novak Djokovic, στα προημιτελικά το 2015 και στα ημιτελικά το 2021.

Ο Auger-Aliassime έβαλε πολύ δύσκολα σήμερα στον Rafa και αφού έσβησε διπλό break point στο 1-1, 15-40, κατάφερε να κάνει εκείνος το πρώτο break της αναμέτρησης και να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια ο 21χρονος Καναδός επέστρεψε από το 0-40, για να σβήσει άλλα 3 break points και να ενισχύσει το προβάδισμά του, κάνοντας το 4-1.

Προηγήθηκε και με 5-1 ο Felix, που "έσπασε" για 2η συνεχόμενη φορά το σερβίς του Nadal, ο Ισπανός όμως μείωσε σε 5-3. Πολύ καλό service game ήταν το επόμενο για τον Καναδό, που κατάφερε να κλείσει το σετ στο 9ο game και να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Στο 2ο σετ ο Nadal ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break points, στο 3ο game, αλλά έσβησε και τις 2 ευκαιρίες του Auger-Aliassime και προηγήθηκε με 2-1. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε το επίπεδό του και κέρδιζε έδαφος ο πολύ έμπειρος Ισπανός, που έκανε το break στο 8ο game και πέρασε μπροστά με 5-3. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-30 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-3.

Σε εκείνο το σημείο ήταν αισθητά καλύτερος ο Rafa, που "έσπασε" νωρίς το σερβίς του Auger-Aliassime στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες σε κάθε service game του αντιπάλου του σ' αυτό το σετ ο Nadal, που έκανε τελικά το double break στο 7ο game (5-2) και έκλεισε το σετ στο 6-2 με love service game.

Ο Auger-Aliassime ωστόσο απάντησε με ένα break για το ξεκίνημα του 4ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Ο Nadal μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά με νέο break ο Καναδός "ξέφυγε" με 4-1 και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Στο 5ο σετ ο Nadal σέρβιρε πολύ καλά και φρόντισε να βγάλει ένα άψογο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε με break point. Στον αντίποδα, ο Ισπανός είχε ευκαιρία να κάνει το break στο 2ο game, τελικά το έκανε στο 8ο, στην 3η του ευκαιρία συνολικά για break στο σετ, και πέρασε μπροστά με 5-3. Κρατώντας για μια ακόμα φορά εύκολα το σερβίς του διαμόρφωσε το τελικό 6-3 ο Rafa, που πανηγύρισε την 104η νίκη του στα γήπεδα του Roland Garros (104-3)! 

Για ακόμα μια φορά θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros o Rafa, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Djokovic για 59η φορά στην καριέρα του!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο rivalry στην ιστορία του αθλήματος σε αριθμό αναμετρήσεων, αλλά και σε επίπεδο τίτλων, μιας και οι δυο τους έχουν συγκεντρωτικά τους περισσότερους Grand Slams και Masters 1000 τίτλους στην ιστορία. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στο ίδιο γήπεδο, στον περσινό ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Djokovic είχε πάρει τη νίκη με 3-1 σετ.

Ο Σέρβος προηγείται γενικά στο head-to-head με 30-28 νίκες, ενώ στο χώμα, όπου παίζουν περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ο Nadal προηγείται με 19-8 νίκες. Ο Djokovic ωστόσο έχει κερδίσει τον Nadal δυο φορές στο Roland Garros τα τελευταία 7 χρόνια και έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τον απειλήσει περισσότερο από κάθε άλλον και σ' αυτή την επιφάνεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots