Μπήκε 4άδα ο Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 - 1:49

O Casper Ruud κέρδισε το σκανδιναβικό ντέρμπι με τον Holger Rune στα 4 σετ και έκανε δικό του το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών του Roland Garros.

Στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση στην καριέρα του προκρίθηκε ο Casper Ruud, ο οποίος επικράτησε του Holger Rune με 6-1, 4-6, 7-6 (2), 6-3, στο τελευταίο ματς της ημέρας στο Roland Garros.

Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι ο 23χρονος Νορβηγός, ο οποίος είχε 13 άσους, 55 winners και μόλις 24 αβίαστα λάθη. Στους 54 winners σταμάτησε o Rune, που έκανε 46 αβίαστα λάθη.

Και για τους δυο ήταν ο πρώτος προημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση, όμως ο κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος Ruud παρουσιάστηκε πιο έτοιμος, μπαίνοντας πολύ δυνατότερα στο ματς για να κερδίσει τα πρώτα 5 games, κάτι που τον βοήθησε να φτάσει μέσα σε μισή ώρα στην κατάκτηση του 1ου σετ με 6-1.

Ο Νορβηγός έκανε πρώτος break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-2, ο Rune όμως κατάφερε να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του τα επόμενα λεπτά και να κερδίσει τα 4 από τα 5 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4.

Η μεγάλη μάχη συνεχίστηκε στο 3ο σετ, όπου ο Ruud έχασε ξανά προβάδισμα με break και οδηγήθηκε στο tie-break από τον 19χρονο Δανό. Εκεί ωστόσο ήταν καλύτερος ο Νορβηγός και επικράτησε με 7-2, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Στο 4ο σετ ο Ruud ήταν αισθητά καλύτερος και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του, ενώ είχε ευκαιρίες για να κάνει από νωρίς το break. Τελικά το break ήρθε στο 8ο game για τον Νορβηγό, που χρειάστηκε συνολικά την 6η ευκαιρία του, αλλά το έκανε και πέρασε μπροστά με 5-3, για να σερβίρει στο επόμενο game επιτυχώς για τη νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Εκτός από την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ο Ruud αναμένεται να ισοφαρίσει και το career high του την επόμενη εβδομάδα, στο Νο.7 του κόσμου. Αν προκριθεί στον τελικό, θα ξεπεράσει και τον Carlos Alcaraz και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.6.

Ο 23χρονος Νορβηγός θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα ημιτελικά τον Marin Cilic, που νωρίτερα κέρδισε στα 5 σετ τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots