Roland Garros: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Roland Garros: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
© Antoine Couvercelle/FFT
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 3:01

Οι δυο ημιτελικοί των ανδρών μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού προγράμματος του Roland Garros. Δείτε το αναλυτικά.

Στις 15:45 θα αρχίσει ο πρώτος ημιτελικός και ο σημαντικότερος βάσει ονομάτων, αφού ο 13 φορές πρωταθλητής και κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, Rafael Nadal, θα αντιμετωπίσει, ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, το Νο.3 του κόσμου και υποψήφιο για Νο.1, Alexander Zverev.

Για τον Nadal θα είναι η 15η παρουσία σε ημιτελικό στο Roland Garros, όπου έχασε μόνο έναν (13-1), πέρσι από τον Novak Djokovic. Για τον Zverev θα είναι η 2η και 2η διαδοχική παρουσία στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, με τον 25χρονο Γερμανό να στοχεύει στο επόμενο βήμα για την καριέρα του, που είναι φυσικά ένας Grand Slam τίτλος, ο οποίος θα έρθει μαζί με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αν τα καταφέρει!

Θα είναι η 10η συνάντησή τους στο tour, με τον Nadal να προηγείται στο head-to-head με 6-3. Σε Grand Slam έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά, το 2017 στην Αυστραλία, όπου ο Nadal είχε επικρατήσει στα 5 σετ, ενώ στο χώμα έχουν παίξει συνολικά 5 φορές, με τον Ισπανό να προηγείται με 4-1 στις νίκες. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που θα συναντηθούν φέτος.

Ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ του Casper Ruud και του Marin Cilic, θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα του Philippe Chatrier και σίγουρα δεν θα αρχίσει πριν τις 18:30. Ο Cilic είναι πιο έμπειρος από τον Ruud και 10 χρόνια μεγαλύτερος, έχοντας την ευκαιρία να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, να έχει προκριθεί στους τελικούς και των τεσσάρων Grand Slam διοργανώσεων.

Ωστόσο και για εκείνον θα είναι ο 1ος ημιτελικός στο Roland Garros, ενώ για τον Ruud θα είναι ο 1ος στο Παρίσι και ο 1ος γενικά σε κάποιο Grand Slam. Αυτή θα είναι η 3η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Ruud να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες, το 2020 στη Ρώμη με 2-0 σετ και το 2021 στο Τορόντο με 2-1 σετ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (03/06):

Philippe Chatrier (εναρξη 15:45):
1) Rafael Nadal [5] v. Alexander Zverev [3] Eurosport 1HD

(όχι πριν τις 18:30)
2) Casper Ruud [8] v. Marin Cilic [20] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots