Nadal: "Έπαιζα με ενέσεις σε όλο το τουρνουά"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 - 19:40

Ο Rafael Nadal είπε λίγο μετά από τον θρίαμβό του και τον 14ο τίτλο στο Roland Garros, πως κατά τη διάρκεια του τουρνουά χρειάστηκε να κάνει ενέσεις στο πόδι του, προκειμένου να μη νιώθει έντονο πόνο.

"Έπαιζα χωρίς να αισθάνομαι το πόδι μου", είπε χαρακτηριστικά ο Nadal στο Eurosport, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του 22ου Grand Slam τίτλου του.

"Το πόδι κοιμόταν, γι' αυτό κατάφερα να παίξω στο τουρνουά", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Muller-Weiss και γι' αυτό το λόγο ολοκλήρωσε με δυσκολία την προσπάθειά του στον τελευταίο αγώνα που έδωσε πριν πάει στο Παρίσι, στο Masters της Ρώμης με τον Denis Shapovalov.

"Η χειρότερη στιγμή μου ήταν μετά τον 2ο γύρο με τον Moutet, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω από τον πόνο. Έπρεπε να κάνω αναισθησία στο πόδι για να μπορέσω να συνεχίσω και ευχαριστώ τον γιατρό μου γι' αυτό", είπε ακόμα ο 36χρονος Ισπανός.

Ο Nadal, είχε πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του στο Παρίσι πως η καθημερινή του ζωή έχει γίνει πολύ δύσκολη εξαιτίας αυτού του προβλήματος, γι' αυτό και έχει μπει στο τραπέζι το σενάριο να σταματήσει την καριέρα του μετά το Roland Garros, ξεσηκώνοντας τις φήμες.

Τελικά σήμερα τις διέψευσε, λέγοντας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής πως δεν σκοπεύει να τα παρατήσει ακόμα και πως θα συνεχίσει να παλεύει προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει στο tour.

Όπως είπε στις δηλώσεις του μετά τον τελικό, υπάρχουν ιατρικές επιλογές για να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και θα πρέπει να δει αν θα λειτουργήσει κάποια από αυτές.

Θυμίζουμε, πως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ισπανία ο Nadal έχει αποκλείσει ήδη το Wimbledon από το πρόγραμμά του και αναμένεται να κάνει ένα διάλειμμα μετά το Roland Garros, μέσα στο οποίο ενδεχομένως να ασχοληθεί περισσότερο και με το πρόβλημά του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots